понеділок, 23 липня 2012 19:28

Калитвинцев залишив збірну України

Калитвинцев залишив збірну України
"Настав час іти далі" - Калитвинцев ФОТО: ffu.org.uа

У понеділок, 23 липня, Юрій Калитвинцев ? помічник головного тренера національної збірної України Олега Блохіна офіційно залишив посаду, яку обіймав із квітня 2011 року. Як запевняє 44-літній фахівець, що виграв із синьо-жовтими юнацьку першість Європи-2009 серед 19-річних, його подальша кар'єра буде пов'язана з футболом.

"Я відчуваю, що прийшов час для продовження самостійної тренерської діяльності, ? зазначає він в інтерв'ю Інформ-службі ФФУ. ? Але наразі хочу висловити подяку усім, із ким мені довелося співпрацювати у Федерації футболу України у ці десять років.

Президенту ФФУ Григорію Суркісу, який зробив у моєму житті надзвичайно багато. Головному тренеру збірної України Олегу Блохіну ? запросивши до лав національної команди, він надав мені можливість узяти участь у фінальному турнірі Євро-2012. Усе що я робив для команди, робив із серцем. Нині ж настав час іти далі. Але душа моя залишається тут".

Нагадаємо, що свою тренерську кар'єру Юрій Калитвинцев розпочав у сезоні-2001/02 в ужгородському "Закарпатті", вигравши турнір першої ліги. Згодом він очолював юнацькі збірні України до 17 та до 19 рр.., а також другий та молодіжний склад київського "Динамо". У лютому 2010-го увійшов до штабу національної команди, очолюваної Мироном Маркевичем, а з серпня 2010-го до квітня 2011-го виконував обов'язки її головного тренера.

Заслужений тренер України (2009). Майстер спорту міжнародного класу (1997). У якості гравця свої найкращі роки (1995 ? 1998) уродженець Волгограда провів у складі київського "Динамо", будучи капітаном не лише біло-синіх, а й збірної України, за яку Калитвинцев провів 22 матчі, забивши 1 гол. Він ? 4-разовий чемпіон, 2-разовий володар Кубка України. Найкращий гравець чемпіонату Росії (1994) та України (1995).

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев залишив збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі