четвер, 26 серпня 2010 10:33

Наступником Маркевича має стати Калитвинцев

Відставка Мирона Маркевича з посади головного тренера збірної України - це наслідки розборів між Суркісом та Ярославським. Вони нікому не потрібні за два роки до Євро-2012, якщо ми не хочемо зганьбитися на цьому турнірі.

Наступником Маркевича має стати Юрій Калитвинцев. Він знає принципи роботи в збірній, пропагує такий же вдумливий футбол, як і Мирон Богданович. Хоча в чотирьох останніх матчах збірної я побачив тільки результат. Малюнок гри був скупий. Але це нормально - новий тренерський штаб тільки почав працювати.

З одного боку, я розумію мотиви лютневого призначення Маркевича. Його "Металіст" прогресував. З другого - ставите Маркевича, так звільніть його від обов'язків у клубі. А так виник конфлікт інтересів. Ахметов це чудово бачив, тому й не пустив до збірної Мірчу Луческу. Ніде в світі ви не побачите сумісництва, і я не втямлю, чому ми пішли цим шляхом.

Федерація має зрозуміти одне - на тренерові не треба економити. Коли Росія брала Гуса Хіддінка, вона не поскупилася на зарплату. І це себе виправдало - команда дійшла до півфіналу чемпіонату Європи. Ми також маємо створити фахівцеві належні матеріальні умови.

Я не проти іноземного тренера на чолі збірної країни. Тільки не знаю гідної кандидатури. Та й гарантій успіху навіть топ-тренер не дасть - Капелло й Ліппі провалилися на останньому Кубку світу. Тому краще ставити свого.


Олександр ЗАВАРОВ, колишній головний тренер харківського "Металіста" та київського "Арсеналу"

Зараз ви читаєте новину «Наступником Маркевича має стати Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі