вівторок, 13 жовтня 2020 06:11

Іспанія постійно б'є Україну

Іспанія постійно б'є Україну
Ярмоленко нічим не допоміг Україні в першому матчі. Фото Рейтер

Сьогодні збірна України зустрінеться в матчі Ліги націй зі збірною Іспанії. Це буде вже сьомий поєдинок команд. Досі наша збірна ще жодного разу не перемагала іспанців. Кращим досягненням України є єдина нічия. Решту зустрічей Україна програла.

Перша гру суперники провели в Києві у березні 2003 року в матчі відбору до Євро-2004. Україна вигравала після голу Андрія Вороніна, а наприкінці зустрічі пропустила двічі й поступалася – 1:2. Однак шалений удар зенітівця Олександра Горшкова врятував для України нічию – 2:2.

У матчі відповіді в Ельче Іспанія перемогла – 2:1. Автором єдиного нашого голу став Андрій Шевченко.

Найбільш знакова зустріч сталася в 2006 році на Кубку світу в Німеччині. Україна й Іспанія виявилися в одній групі.

Шалений удар зенітівця Олександра Горшкова врятував для України нічию – 2:2

Вже на 13 хвилині Хабі Алонсо після подачі кутового відкрив рахунок – 1:0. Через 4 хвилини Давід Вілья потужно пробив штрафний. М'яч зачепив голову Андрія Русола, дезорієнтував Шовковського і залетів у ворота – 2:0.

На початку другого тайму Ващук смикнув за труси Торреса, що проривався до наших воріт. Суддя помітив, вилучив Владислава й призначив пенальті – 3:0.

Добили нашу збірну Пуйоль, який здійснив слаломний прохід, і Торрес, що забив четвертий м'яч ніби цвях – 4:0.

Згодом збірна Фоменка ще двічі грала з Іспанією у відборі на Євро-2016 й двічі поступилася – 0:1. У матчі-відповіді в Києві за нашу збірну дебютував Олександр Зінченко.

На початку вересня цього року Україна знову поїхала до Іспанії й була там нещадно бита – 0:4. Матч "зробив" юний 17-річний Фаті, який розривав правий фланг нашої оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів про мету України в Лізі націй

З жодною іншою європейською топ-збірною Україна не має такої жахливої статистики.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія постійно б'є Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі