четвер, 19 листопада 2009 16:00

Ірландський міністр вимагає переграти матч із Францією

Ірландський міністр вимагає переграти матч із Францією

Міністр юстиції Ірландії Дермот Ахерн зажадав переграти стиковий матч-відповідь за вихід на Чемпіонат світу з футболу 2010 року між збірними Ірландії та Франції. Ахерн вважає, що результат гри, що відбулася 18 листопада в Парижі і завершилася внічию 1:1, повинен бути анульований, повідомляє Associated Press.

Міністр нагадав, що збірна Франції забила свій єдиний гол після того, як її капітан Тьєррі Анрі підіграв собі рукою. За словами міністра, він попросив керівництво Асоціації футболу Ірландії (FAI) подати офіційний протест у ФІФА.

Ахерн додав, що якщо результат матчу Франція - Ірландія залишать у силі, це буде означати, що у футболі можна добиватися перемоги за допомогою обману.

Перший стикового матч між збірними Ірландії та Франції відбувся 14 листопада в Дубліні та завершився перемогою французів (1:0). Основний час матчу-відповіді закінчився з рахунком 1:0 на користь ірландців, після чого було призначено додатковий час.

На 13-й хвилині овертайму капітан збірної Франції Тьєррі Анрі прийняв м"яч у штрафному суперника, підігравши собі рукою, потім зробив передачу на свого партнера Вільяма Галласа, який забив гол у відповідь. Після матчу Анрі визнав, що зіграв рукою, але додав, що всі питання треба задавати головному арбітрові зустрічі шведу Мартіну Ханссону.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ірландський міністр вимагає переграти матч із Францією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі