понеділок, 17 серпня 2009 12:43

Гравців "Шахтаря" зобразили в образі мушкетерів та художників (ФОТО)
6

Фото: http://turnir.com.ua/
Шляхтич Маріуш Левандовскі, шахтар Томаш Хюбшман, художник Брандао, мушкетер Дмитро Чигринський - це не сни вболівальника з розвиненою фантазією, а роботи донецької художниці Тетяни Пономаренко-Левераш. Вже декілька років художниця створює серію портретів гравців донецького "Шахтаря".

"Все почалося з портрета Мірчи Луческу, - згадує Тетяна. - Його я писала до відкриття виставки дитячого живопису "Моя улюблена команда". Хлоп"ята з моєї школи мистецтв зображали футболістів, а я - тренера. Пам"ятаю, що для самого Луческу, який був присутній на відкритті, портрет став великим сюрпризом. У нього навіть слів не було!"

Відразу ж після виставки до Тетяни прийшов капітан "Шахтаря" Даріо Срна. Він попросив зобразити себе на фоні "Донбас Паласа".

"Коли я дивилася на готовий портрет Даріо, я зрозуміла, якою чудовою може стати серія портретів гравців донецького "Шахтаря", і почала запрошувати їх до себе в майстерню. Погоджувалися із задоволенням", - розповідає художниця.

На жаль, намалювати команду у повному складі художниця не встигає. До відкриття "Донбас Арени" планується показати широкій публіці експозицію з 10 робіт. Втім, це вже майже команда.

Терикон
Зараз ви читаєте новину «Гравців "Шахтаря" зобразили в образі мушкетерів та художників (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі