середа, 04 червня 2014 11:38

"Хотів би зустрітися з "Зенітом" - Маркевич

"Хотів би зустрітися з "Зенітом" - Маркевич
Фото: dynamo.kiev.ua

За два тижні срібний призер чемпіонату України дніпропетровський "Дніпро" розпочне підготовку до дебютного виступу в Лізі Чемпіонів. Про особливості підготовки розпитуємо в головного тренера команди Мирона Маркевича.

Мироне Богдановичу, чи готова інфраструктура "Дніпра" до дебюту в Лізі Чемпіонів?

Можна сказати, що так. Є сильний склад виконавців, гарна база. Єдиний головний біль – якість газону. Сподіваюся, що до початку старту сезону ми цю проблему вирішимо. Хотілося би більшої віддачі від дитячої школи.

Перед стартом у Лізі Чемпіонів ви говорили про підсилення команди. Це буде масштабна реорганізація чи точкові придбання?

Мова йде про точкові придбання. Маємо посилити захист і півзахист. Існує вірогідність, що Джуліано може залишити колектив. Відомі західні клуби активно цікавляться Коноплянкою. Втім я сподіваюся, що Євген усе ж таки залишиться в "Дніпрі". Тому кілька точкових придбань не завадять.

Ніхто не знає, чи дозволить УЄФА грати матчі Ліги Чемпіонів у Дніпропетровську. Якщо дозволу не буде, де виступатимете?

Я навіть не уявляю, що дебютний матч у Лізі Чемпіонів наша команда проведе за межами Дніпропетровська. Для уболівальників це буде шоком. Але якщо подібне усе ж таки станеться, то гратимемо у Львові на "Арені Львів". Місцеві уболівальники люблять "Дніпро" й проблем із підтримкою там не буде.

Серед можливих суперників "Дніпра" у третьому раунді попереднього етапу є пітерський "Зеніт". Не боїтеся отримати росіян у суперники й спричинити ще й політичний ажіотаж?

Мені абсолютно байдуже, хто стане нашим опонентом. Щодо "Зеніту", то я б навіть хотів зустрітися з ним. Патріотичний підйом, який маємо зараз в країні, додатково налаштує наших хлопців на безкомпромісну боротьбу.

Ваш колега Мірча Луческу заявив, що у наступному чемпіонаті мали би виступати 12 команд. Як ставитеся до цієї пропозиції?

Підтримую. "Олександрія" вже відмовилася від виступів у Прем'єр-лізі. По донецькому "Олімпіку" більше запитань ніж відповідей. Де гратиме команда? Очевидно, що не в Донецьку. Хто ходитиме на її матчі? Хто піде на "Іллічівець" за межами Маріуполя? Кримських клубів, швидше за все, теж не буде. Тому 12 команд – найбільш прийнятний варіант. Штучно роздувати лігу зараз немає потреби.

Зараз ви читаєте новину «"Хотів би зустрітися з "Зенітом" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі