четвер, 19 листопада 2009 15:38

Хокейний клуб другої шведської ліги хоче грати в КХЛ

Хокейний клуб другої шведської ліги хоче грати в КХЛ

Семиразовий чемпіон Швеції з хокею стокгольмський клуб АІК висловив бажання вступити до Континентальної хокейної ліги (КХЛ).

АІК підписав із лігою протокол про наміри, відповідно до яких АІК стане членом КХЛ починаючи з сезона-2010/11. Про це повідомляє офіційний сайт ліги.

За словами голови ради клубу АІК Петера Меллквіста, участь у КХЛ здатна вивести шведський клуб на новий рівень. Президент КХЛ Олександр Медведєв, у свою чергу, відзначив, що інтерес шведів говорить про перспективи проекту створення пан"європейської ліги.

В даний час у КХЛ грають 24 команди. По одному клубу представляють Латвію, Білорусь та Казахстан, решта команд - із Росії.

Наприкінці 2008 року повідомлялося, що в КХЛ планує вступити чеський клуб "Енергія" з Карлових Вар. У березні 2009 року, однак, стало відомо, що чехи відмовилися від цієї ідеї.

АІК, заснований у 1921 році, востаннє вигравав чемпіонат Швеції в 1984 році. В сезоні-2009/10 стокгольмський клуб виступає в другій за значимістю лізі чемпіонату Швеції.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Хокейний клуб другої шведської ліги хоче грати в КХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі