четвер, 07 квітня 2011 12:33

Гравець "Дніпра" допомагає "Бразі" готуватися до матчу з "Динамо"

Гравець "Дніпра" допомагає "Бразі" готуватися до матчу з "Динамо"

Форвард дніпропетровського "Дніпра" Матеус (на фото) допомагає своєму колишньому клубу, португальській "Бразі", готуватися до матчів проти київського "Динамо" у чвертьфіналі Ліги Європи.

Нагадаємо, у січні цього року бразилець перейшов у "Дніпро". За "Брагу" зіграв 130 матчів у чемпіонаті Португалії.

"Ми з Матеусом постійно контактуємо. Зараз він разом з нами і допомагає готуватись до матчу з "Динамо" — каже захисник "Браги" Мігел Гарсія на передматчевій прес-конференції.

"Його думка для нас дуже важлива. Матеус приїхав до нас у готель" - додає наставник "арсенальців" Домінгуш Пасьєнсія.

Обоє відзначають Андрія Шевченка у складі "Динамо" і обіцяють боротися за перемогу.

"Брага" вдруге за сезон гостює в Україні. Підопічні Пасьєнсії двічі програли донецькому "Шахтареві" у груповому етапі Ліги чемпіонів.

"Не вважаю, що "Динамо" поступається "Шахтареві". Ці команди приблизно одного рівня" — відповідає на запитання португальського журналіста Гарсія.

До речі, висвітлювати поєдинок приїхали близько двадцяти португальських репортерів.

"Зараз у Португалії +30 градусів тепла. Влітку температура така сама" - каже один з журналістів. Просить назвати йому орієнтовний склад "Динамо" на сьогоднішній матч. Взамін на клаптику паперу креслить схему португальського клубу. Лише одна позиція викликає у нього сумнів.

"Бюджет нашого клубу — 10 мільйонів євро. Напевне, стільки коштує один Шевченко. "Брага" гарно заробила цього року на Лізі чемпіонів. Пасьєнсія після закінчення сезону очолить лісабонський "Спортинг". Це питання вже вирішене" — запевняє португальський колега.

Сьогодні три португальські команди зіграють у Лізі Європи — "Порту", "Бенфіка" і "Брага".

"У Португалії, на відміну від Англії та Італії, до цього турніру ставляться дуже серйозно. Футболісти люблять грати у Лізі Європи."

Португальські журналісти дуже здивувались, коли дізнались, що брага — це не тільки назва їх команди, але й алкогольний напій (або перебродивша суміш води та солоду). Потім ще довго дякували за інформацію, а прощалися взагалі українською "Дякую. До побачення". А ще хвалили стадіон "Динамо" та красу українських дівчат.

"Їхні також так нічого" — зазначив хтось із українців, показуючи на португальську журналістку.

За тренуванням команди спостерігав легендарний португальський захисник і спортивний директор "Браги" Фернандо Коуту. Говорити з журналістами відмовлявся (не володіє англійською). А от бажаючим зробити фото пощастило більше — тут Коуту був безвідмовним.

Нагадаємо, матч "Динамо" — "Брага" пройде сьогодні о 22:05 на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Пряма трансляція на каналі ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Гравець "Дніпра" допомагає "Бразі" готуватися до матчу з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі