пʼятниця, 05 листопада 2021 21:00

Грачов назвав воротаря на матч із Боснією

Грачов назвав воротаря на матч із Боснією
Андрій П'ятов нещодавно зіграв сотий матч. Фото: "Шахтар"

Колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов вважає, що у воротах на матчі збірної у вирішальному матчі проти команди Боснії й Герцеговини повинен стояти Андрій П'ятов.

– Признатися, я чекав П'ятова на матчі з "Реалом" і вихід Трубіна мене сильно спантеличив, – каже Віктор Олександрович. – Найперше – він ще молодий. Про таких кажуть, що він іще своїх голів не проковтнув. А тут ще й недавно після травми. Звісно, молодий хлопець утратив впевненість у своїх силах. І це нормально й зрозуміло. Незрозуміло лише, як у такій ситуації тренер вирішив поставити його, а не П'ятова. Андрій саме набрав форму і в такий момент Де Дзербі експериментує. Перший гол "Реала" в Мадриді – спільна заслуга Трубіна й Марлона. Упевнений у собі голкіпер нізащо не створив би такої ситуації. Щодо Трубіна, то його невпевненість було видно й у чемпіонаті. Вважаю, що він мав би зіграти 4-5 матчів у першості України, позбутися невпевненості й тоді виходити грати в Лізі чемпіонів. Я би ще зрозумів Де Дзербі, якби італієць не мав варіантів на позицію голкіпера. Але варіант був і варіант правильний.

У збірній вибір ще більший.

Зрозуміло. Тут є Бущан, який стабільно грає в клубі, є молодий і талановитий Різник. Цей хлопець узагалі має стати найкращим українським голкіпером на найближче десятиріччя. Є і Трубін, який конкуруватиме з Різником. Але зараз у формі саме П'ятов. Можливо через рік-півтора треба буде ставити когось іншого, але поки Андрій не дає підстав сумніватися в ньому. Я знаю, як почуваються захисники у відповідальних матчах, коли у них за спиною стоїть 37-річний голкіпер, а як, коли 20-річний. П'ятов зараз перебуває на пікові, і я би радив Петракову ставити саме його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лунін настільки ж сильний, як і Куртуа. Нехай українці за нього не переживають" - президент "Реала"

Матч Боснії й Герцеговини проти України буде зіграно 16 листопада в місті Зениця на стадіоні "Біліно поле". Перед цим Боснія зіграє вдома проти Фінляндії.

Зараз ви читаєте новину «Грачов назвав воротаря на матч із Боснією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі