середа, 26 серпня 2009 10:32

Футбольні фанати влаштували масові заворушення в Лондоні (ВІДЕО)

Футбольні фанати влаштували масові заворушення в Лондоні (ВІДЕО)

Декілька сотень англійських футбольних уболівальників влаштували масові заворушення в Лондоні до і після матчу Кубка ліги між місцевими клубами "Вест Хем" і "Мілволл". Один уболівальник отримав ножове поранення в груди, його життя у безпеці. Крім того, фанати влаштували декілька бійок із поліцією, повідомляє ВВС News.

Перші зіткнення вболівальників команд одне з одним і з поліцією відбулися до матчу, який почався о 19:45 за місцевим часом (21:45 за київським часом). В ході зустрічі, яка завершилась перемогою "Вест Хема" (3:1 у додатковий час), фанати цієї команди тричі вибігали на поле.

Перший раз це відбулося на 87-ій хвилині, коли гравець "Вест Хема" Джуніор Станіслас зрівняв рахунок. На 98-ій хвилині Станіслав вивів свою команду вперед, реалізувавши пенальті, після чого на полі вибігли близько 50 уболівальників. Щоб відновити порядок, поліцейським і співробітникам служби безпеки стадіону було потрібно близько шести хвилин. Після фінального свистка на поле вибігли сотні вболівальників.

Після гри декілька сотень фанатів "Вест Хема" зібралися біля стадіону і напали на поліцейських, закинувши їх пляшками і ракетницями. На місці події було близько 220 поліцейських (20 з них - співробітники кінної поліції).

За офіційними даними, ніхто з поліцейських не постраждав. Проте, за словами одного зі очевидців, він бачив, як фанати перекинули одного з поліцейських на землю і почали його бити. В результаті заворушеннь було заарештовано п"ять чоловік.

Асоціація футболу Англії (FA) заявила, що проведе розслідування інциденту і довічно дискваліфікує вболівальників, які брали участь у заворушення. На офіційному сайті "Вест Хема" опубліковано повідомлення, що клуб сприятиме FA і поліції.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Футбольні фанати влаштували масові заворушення в Лондоні (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі