субота, 23 травня 2015 13:47

Футболіст з російським паспортом не вважатиметься легіонером у Криму

Футболіст з російським паспортом не вважатиметься легіонером у Криму
crimea.ria.ru

Футболісти будь-якої національності зможуть виступати в кримських клубах, які гратимуть у чемпіонаті Криму під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), повідомив глава інвестиційної компанії "Арена-Крим", кандидат на посаду керівника Кримського футбольного союзу Юрій Ветоха.

З початку сезону-2014/15 в зоні "Південь" другого дивізіону російського чемпіонату виступали три кримських клубу: СКЧФ, ТСК і "Перлина". УЄФА в грудні минулого року заборонив їм брати участь у чемпіонаті Росії з 1 січня 2015 року.

При цьому УЄФА звернув увагу на те, що футбол в регіоні необхідно зберегти, і запропонував створити під своєю егідою окремий чемпіонат, старт якого намічений на кінець серпня. Планується, що в ньому буде заявлено вісім кримських команд. У Ньоні 19 травня відбулася зустріч делегації кримського футболу, в числі якої був і Ветоха, з представниками УЄФА і ФІФА.

"За наші клуби матиме право грати будь-який легіонер, якщо він влаштовує президента і головного тренера того чи іншого клубу. Делегати від УЄФА на зустрічі підтвердили, що будь-який футболіст з будь-якої точки світу може грати за кримський футбольний клуб", - сказав Ветоха в ефірі кримської радіостанції "Росія сьогодні".

При цьому, за його словами, футболісти з російськими паспортами в Криму легіонерами не вважатимуться.

"З російським паспортом людина легіонером не рахується", - сказав Ветоха, також зазначивши, що на території Криму як і раніше заборонено проводити міжнародні футбольні змагання.

Зараз ви читаєте новину «Футболіст з російським паспортом не вважатиметься легіонером у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі