субота, 25 січня 2014 11:32

Футболіст "Челсі" перейшов в "МЮ"

Півзахисник лондонського "Челсі" Хуан Мануель Мата узгодив умови контракту з "Манчестер Юнайтед". Як повідомляє офіційний сайт манчестерського клубу, футболіст приєднається до команди після медогляду.

Фінансові умови операції не розголошуються. При цьому у повідомленні на сайті "МЮ" зазначається, що для клубу вона стане рекордною. Раніше у пресі фігурувала сума у 37 мільйонів фунтів стерлінгів (61,5 мільйона доларів).

За даними газети The Daily Telegraph, контракт 25-річного Мати з новим клубом розрахований на чотири з половиною роки. Зарплата футболіста складе 150 тисяч фунтів (250 тисяч доларів) на тиждень.

Для "МЮ" перехід Мати стане першим трансфером у зимове дозаявочне вікно. У свою чергу "Челсі" залишає вже другий футболіст. Раніше лондонці продали бельгійського півзахисника Кевіна де Брюйне у німецький "Вольфсбург". Крім того, клуб готовий безкоштовно відпустити в італійський "Мілан" ганця Майкла Ессьєна. Водночас лондонці придбали опорного півзахисника Неманью Матіча і кількох молодих футболістів.

Мата в останні роки вважався одним з ключових футболістів клубу, проте з приходом на посаду головного тренера Жозе Моурінью влітку 2013 року він втратив місце у стартовому складі. У нинішньому сезоні іспанець провів за "Челсі" 13 матчів і віддав у них дві гольові передачі.

Хуан Мануель Мата перейшов у "Челсі" влітку 2011 року з іспанської "Валенсії". У 131 матчах за лондонський клуб він забив 32 м'ячі. За два з половиною сезони Мата виграв у складі "Челсі" Кубок Англії, Лігу чемпіонів і Лігу Європи. За збірну Іспанії футболіст провів 32 матчі і забив дев'ять голів. У складі національної команди Мата виграв чемпіонат світу 2010 року і чемпіонат Європи 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Футболіст "Челсі" перейшов в "МЮ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі