середа, 14 грудня 2022 22:54

Франція перемогла Марокко й у фіналі ЧС-2022 зіграє з Аргентиною

Франція перемогла Марокко й у фіналі ЧС-2022 зіграє з Аргентиною
Франція здолала Марокко та зіграє з Аргентиною у фіналі ЧС-2022. Фото: Eastnews.ua

Другим фіналістом футбольного чемпіонату світу 2022 року в Катарі стала збірна Франції.

Чинні чемпіони вдруге поспіль гратимуть у вирішальному поєдинку мундіалів. Чотири роки тому вони у фіналі перемогли Хорватію.

У середу, 14 грудня, в півфіналі французи перемогли головну сенсацію турніру команду Марокко з рахунком 2:0.

Після поразки Хорватії від Аргентини марокканці залишалися єдиним колективов, який ще не програвав на ЧС-2022. Аргентина та Франція, нагадаємо, поступилися на груповій стадії Саудівській Аравії та Тунісу відповідно.

До сьогодні "атлаські леви" ще й не пропустили жодного голу на турнірі від суперників. Був автогол у матчі з Канадою, однак саме гравці конкурентів ще не пробивали Яссіна Буну.

Французи це дуже швидко виправили. Уже на п'ятій хв. Тео Ернандес удало зіграв на добиванні після заблокованого удару й вивів фаворитів уперед. Якщо "трикольорові" робили ставку на швидкий гол, то це їм вдалося.

Марокканці огризнулися. Уґо Льоріс у стрибку відбив удар Аззедіна Унагі. А на 17-й хв. Франція могла вирішили долю зустрічі ще в першому таймі. Провалом у захисті ледь не скористався Олів'є Жиру. Африканців урятувала стійка воріт.

Марокко більше володіло м'ячем, що стало несподіванкою. Та це можна пояснити лише тим, що французи грали з позиції сили. Рахунок їх влаштовував, а контратаки виходили небезпечними. Моменти мали Жиру й Варан, проте їм забракло точності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кохання з дитинства: красуня, яка надихає нову зірку збірної Аргентини

Наприкінці тайму "атлаські леви" притиснули європейців і ледь не зрівняли рахунок. Наєф Аґерд наважився на удар у падінні через себе після подачі з кутового – тепер стійка врятувала Францію. Хоча здалося, що Льоріс контролював ситуацію та відбив би м'яч, якби він летів у площину воріт.

Ще потужніше марокканці почали другу половину поєдинку. І створили кілька "пожеж" у штрафному майданчику французів, які важко відбивалися. Також кілька разів сфолили проти Кіліана Мбаппе. Після одного з фолів нападнику навіть порвали шнурівку, проте VAR не розглядав цей епізод на предмет червоної картки.

І все ж сили сили в андердогів були не безмежними. Головний тренер намагався освіжити гру замінами, проте це було марно. Підопічні Дідьє Дешама тактично зіграли правильно. Моментів біля воріт Льоріса наприкінці матчу не було.

Тому логічно, що Франція забила вдруге. Кіліан Мбаппе накрутив кількох захисників і пробив – удар заблокували. А на дальній стійці першим опинився Рандаль Коло Муані, який буквально кілька секунд тому вийшов на заміну.

У компенсований час Марокко створило серйозний момент. Французів урятував Кунде, який вибив м'яч фактично з лінії воріт. Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:0.

Франція у фіналі ЧС-2022 18 грудня зіграє з Аргентиною.

Марокко 17 грудня посперечається за "бронзу" з Хорватією.

Зараз ви читаєте новину «Франція перемогла Марокко й у фіналі ЧС-2022 зіграє з Аргентиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі