вівторок, 10 лютого 2009 15:18

Формула-1 переходить на Олімпійську систему

Формула-1 переходить на Олімпійську систему
Організатори чемпіонату світу з перегонів у класі Формула-1 готові на все, щоб пом"якшити наслідки нових жорсткіших правил, які, на думку гонщиків і босів команд, можуть вбити усю конкуренцию в "королівських перегонах".

І хоча найжорсткіші правила набудуть чинності тільки в сезоні 2010, нововведення, які підвищать видовищність змагань намічені вже на цей сезон.

          Головна ідея власника "Формули" Берні Екклстоуна - відмінити очкову систему. Замість традиційних балів, гонщики, які зайняли перші три місця, отримуватимуть золоті, срібні та бронзові медалі, накшталт Олімпійських ігор.

Як наслідок, чемпіоном буде той, хто виграв найбільшу кількість гран-прі, а не той хто набрав найбільшу кількість балів.

Експерти Міжнародної федерації автоспорту підрахували, що якби така система була введена давно, то це змінило б підсумки 13 сезонів з 59. Деякі гонщики позбулися б своїх титулів - наприклад, Феліппе Масса.

Торкнуться змін і самих автомобілів. Вони отримають гібридні приводи та керовані аеродинамічні елементи. А команди можуть змусити розсекретити вагу автомобілів.

Life, mail.ru

Зараз ви читаєте новину «Формула-1 переходить на Олімпійську систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі