середа, 06 жовтня 2021 16:16

Фонсека різко відповів на слова Луческу

Фонсека різко відповів на слова Луческу
Фонсека три роки тренував "Шахтар". Фото: dynamo.kiev

Колишній тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека відповів Мірчі Луческу на слова, що португальський фахівець не подякував йому за команду, яку він йому залишив 2016-го.

"Я прийшов після 12 років роботи Луческу. Це було нелегко, тому що в мене були інші ідеї. Це була складна робота. Були футболісти, які працювали тільки з Луческу. Змінити бачення футболу й гру після 12 років їхньої роботи було важко.

Важко тому, що "Шахтар" жив 12 років із Луческу та його ідеями. Я не кажу, що вони погані. Вони інші. Інтегрувати свої ідеї в гру команди було важко.

Луческу - сильний тренер із великими досягненнями. Результати в "Шахтарі" це підтверджують. Також це доводять результати в "Динамо".

Вперше про це скажу, тому що Луческу каже про мене п'ять років. І завжди не до кінця віддає належне моїй роботі. Я завжди поважав його і його роботу. Але він мою - не до кінця.

Коли ми приїхали сюди, команда два роки не вигравала чемпіонат. Я прийняв від Луческу таку команду. Важко було перетворити команду, яка не перемагала, на команду-переможницю, яка потім тричі поспіль виграла чемпіонат.

Дехто скаже, що я використовував ідеї Луческу. Але ці люди нічого не розуміють у футболі. Тому що ми радикально трансформували манеру гри "Шахтаря". І моя манера гри не має нічого спільного з манерою Луческу.

І повторюю: хто вважає, що я використовував ідеї Луческу, нічого не розуміє у футболі.

Я прийняв від Луческу гравців без мотивації. Половина футболістів хотіла піти з "Шахтаря". У колективі були проблеми з дисципліною.

Я прийняв команду у важкій ситуації. Крім того, що команда в нього не перемагала, були й дрібні моменти між тренерами й футболістами. І змінити стиль гри було вельми важко.

І для тих, хто скаже, що я грав у той самий футбол, що й Луческу - це правда. Я грав у тій самій системі. Або я граю 4-2-3-1, або 4-4-2, або 4-3-3. Цю систему не Луческу винайшов. Вона універсальна.

Відтоді ми з Луческу не розмовляли. Я намагаюся показати повагу до будь-якої людини. Я не подякував йому за команду, яку він залишив? Я цього не роблю. Так само й інші тренери, які приходять після мене, не дякують мені.

Я мав дякувати за команду, яка не перемагала і в якій бракувало дисципліни? Не розумію, за що. Коли ми були разом, намагався з повагою до нього ставитися. Думаю, те, що він говорив про мене всі ці роки, міг сказати й в обличчя.

Я його поважаю як професіонала. Але є багато речей, які мені важко зрозуміти. І поведінку, яку Луческу демонструє щодо мене, важко зрозуміти.

Немає такого, щоб тренер-наступник дякував попереднику. Я такого ніколи не бачив", - сказав Фонсека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу пройшовся по Мессі

Мірча Луческу працював у "Шахтарі" з 2004-го до 2016 року. Фонсека з 2016-го до 2019 року. Після цього він очолив "Рому".

Зараз ви читаєте новину «Фонсека різко відповів на слова Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі