четвер, 17 березня 2022 11:51

ФІФА дозволив українським гравцям покинути клуби УПЛ

ФІФА дозволив українським гравцям покинути клуби УПЛ
"Динамо" та "Шахтар" ризикують втратити своїх найкращих гравців. Фото: Ua-football.com/Олександр Приходько

Українські футболісти з УПЛ можуть покидати свої клуби.

ФІФА ввела нові тимчасові правила на трансфери для гравців з чемпіонату України – тепер і українці можуть тимчасово розірвати угоди з клубами та зареєструватись у новій команді, повідомляє офіційний сайт федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перший матч після перемоги України відбудеться на "Донбас Арені" – Павелко

Для цього потрібно, аби футболіст мав право виїхати з країни відповідно до чинних правил прикордонного переміщення громадян України. Зараз заборонено покидати Україну військовозобов'язаним чоловікам у віці 18-60 років.

Клуби ж мають право зареєструвати не більше двох гравців, які скористаються цими поправками. Зареєструватись у новому клубі можна навіть якщо період реєстрації новачків вже завершився.

Раніше ФІФА ухвалила подібне рішення для легіонерів УПЛ – вони мають право розірвати контракт до кінця сезону, після чого зобов'язані повернутись.

Лідером першої частини сезону УПЛ є "Шахтар". "Динамо" замає друге міста та відстає від лідера на два очки. "Дніпро-1" займає третє місце.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА дозволив українським гравцям покинути клуби УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі