середа, 15 травня 2013 19:41

Фани "Челсі" і "Бенфіки" намагалися перекричати один одного у центрі Амстердама
27

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Сьогодні, 15 травня, в Амстердамі пройде фінал Ліги Європи. Центр міста заполонили вболівальники португальської "Бенфіки" та англійського "Челсі".

Більшість із них прибули у столицю Нідерландів саме сьогодні. Знайти вільне місце у готелях та хостелах завдання не з легких. Навіть якщо це вдасться, то ціну заломлять у кілька разів вищу від номінальної.

Погода сонячна та доволі тепла. Англійські фани ходять у футболках на короткий рукав. Чимало серед них є з написами "Чемпіони Європи 2012". Минулого сезону "сині" виграли Лігу чемпіонів.

Більш звичні до тепла португальці кутаються у клубні шарфи і курточки з емблемою "Бенфіки". Серед вболівальників "орлів" найбільшою популярністю користується Оскар Кардосо — герой півфінального поєдинку проти "Фенербахче".

Щоб знайти вболівальників в Амстердамі потрібно було йти на спів. Фани ще задовго до матчу розминали свої голосові зв'язки у пабах і кафе за бокалом пива. Навіть влаштовували змагання — хто кого переспіває чи перекричить.

"Є тільки один Петер Чех" — голосно кричить чоловік у шоломі та повній екіпіровці голкіпера. У воротарських рукавичках міцно тримає пластиковий стакан з пивом. Його підтримують інші вболівальники "Челсі". Кафе навпроти зайняли фани "Бенфіки". Дружно скандують "Жозе Моурінью". Перехожі знімають співи на мобільні телефони.

На площі Дам (центральній площі Амстердама) відбувається щось подібне, тільки у більших масштабах. За порядком слідкують поліцейські. Щось жваво обговорюють між собою. Час від часу до них підходять вболівальники, щоб запитати дорогу.

Трохи перепало журналістам, які вели прямі включення з натовпу фанатів. Одного репортера в елегантному костюмі англійці просто скупали у пиві.

Загалом, атмосфера перед матчем була дуже святковою та емоційною. Особливо сподобалось, як вболівальники співали гімни своїх клубів.

Нагадаємо, фінал Ліги Європи "Бенфіка" - "Челсі" розпочнеться о 21:45 за київським часом. Пряма трансляція на каналі "2+2". Сайт "Gazeta.ua" вестиме онлайн трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Фани "Челсі" і "Бенфіки" намагалися перекричати один одного у центрі Амстердама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі