четвер, 24 березня 2011 19:02

Фани "Анжі" попросили ФІФА та УЄФА захистити Роберто Карлоса від расизму

Фани "Анжі" попросили ФІФА та УЄФА захистити Роберто Карлоса від расизму

Фанати Махачкалінського футбольного клубу "Анжі" звернулися до ФІФА і УЄФА з проханням розібратися з расистською витівкою вболівальника "Зеніту", який показав банан бразильському гравцеві "Анжі" Роберто Карлосу перед матчем чемпіонату Росії. Махачкалинські вболівальники попросили спортивні організації посилити боротьбу з расизмом в російському футболі. Звернення опубліковано у блозі фан-клубу махачкалінців "Дика дивізія".

У зверненні підкреслюється, що інші фанати "Зеніту" визнали дії свого соратника веселими, а гра супроводжувалася "расистськими співами" пітерців.

Фанати "Анжі" у своєму зверненні привели ще кілька прикладів расизму з боку російських уболівальників в останні кілька років, згадавши расистські банери, показані фанатами московського "Спартака" і "Локомотива".

Матч "Зеніт" - "Анжі" (2:0) відбувся 21 березня. 23 березня на офіційному сайті "Зеніту" з'явилася заява про те, що клуб спільно з правоохоронними органами проведе розслідування інциденту.

24 березня генеральний директор "Зеніту" Максим Митрофанов повідомив, що особу вболівальника, який показав банан, встановлено, і тепер він довічно позбавлений права відвідування матчів пітерської команди.

Зараз ви читаєте новину «Фани "Анжі" попросили ФІФА та УЄФА захистити Роберто Карлоса від расизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі