середа, 17 липня 2024 15:30

Євген Коноплянка оголосив про завершення футбольної кар'єри

Євген Коноплянка оголосив про завершення футбольної кар'єри
Євген Коноплянка зіграв 87 матчів за футбольну збірну України. Фото: УАФ

Колишній півзахисник футбольної збірної України Євген Коноплянка оголосив про завершення кар'єри футболіста.

Про це 34-річний спортсмен повідомив в Instagram.

"Сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар'єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним", - заявив Коноплянка.

Експівзахисник повідомив, що не планує повністю завершувати кар'єру у футболі.

Коноплянка оголосив про створення скаутської агенції разом з іншим ексгравцем збірної України Романом Зозулею.

Також футболіст розповів про створення кіберспортивної організації Kono.ecf, яка спеціалізуватиметься на дисципліні Counter-Strike 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращого гравця Євро-2024

Євген Коноплянка розпочав виступи на дорослому рівні у 2007 році за "Дніпро". У складі дніпровської команди провів найбільше років кар'єри - до 2015-го, пише "Суспільне Спорт".

Найбільшим досягненням Коноплянки є перемога з іспанською "Севільєю" у Лізі Європи в сезоні 2015/16. Перед цим він дійшов до фіналу турніру разом з "Дніпром", де поступився з рахунком 2:3 "Севільї".

Серед трофеїв Коноплянки - перемога у чемпіонаті України сезону 2019/20 разом із "Шахтарем". Двічі український півзахисник ставав срібним призером УПЛ: у 2014 році з "Дніпром" та у 2021-му з "Динамо".

За кордоном, крім "Севільї", Коноплянка виступав за німецький "Шальке", польську "Краковію" і румунський "Клуж", останній клуб у кар'єрі футболіста.

Євген Коноплянка зіграв 87 матчів за футбольну збірну України. Коноплянка - третій бомбардир в історії збірної, забив 21 гол. За цим показником півзахисника випереджають лише Андрій Шевченко (48) та Андрій Ярмоленко (46).

Останній поєдинок за національну команду Коноплянка провів проти Англії у відборі на Євро-2024, вийшовши на заміну наприкінці гри.

Разом зі збірною України Коноплянка двічі грав на чемпіонатах Європи - у 2012 і 2016 роках. У 2012-му він віддав один з асистів на Андрія Шевченка у переможній грі проти Швеції.

На Євро-2024 футбольна збірна України під керівництвом головного тренера Сергія Реброва стартувала з поразки від Румунії (0:3). Потім перемогла Словаччину з рахунком 2:1 і зіграла внічию з Бельгією (0:0).

Збірна України посіла четверте місце у групі і не вийшла до плей-оф.

Зараз ви читаєте новину «Євген Коноплянка оголосив про завершення футбольної кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі