субота, 09 червня 2018 18:02

Експерт порівняв прогнози і підсумки чемпіонату Англії

Перед початком сезону британське видання The Guardian's зробило прогноз на англійську Прем'єр-лігу сезону-2017/18. Після завершення чемпіонату видання опублікувало порівняльну таблицю. Gazeta.ua вирішила звернути уваги на першу шістку команд.

 

За коментарем звернулися до експерта з англійського футболу, журналіста Івана Громікова.

"Арсенал" прогнозовано пройшов дистанцію: йому передбачали шосте місце - так він в підсумку і виступив. Команда Арсена Венгера була морально слабкішою за конкурентів, не показувала стабільної гри і результатів.

"Челсі" починав цей сезон у статусі чемпіона Англії і те, що лондонцям пророкували друге місце, було цілком логічним. Однак команда зіткнулася з цілою низкою проблем: передусім, це участь на кількох фронтах, особливо це стосується Ліги чемпіонів і чемпіонату Англії, що не завжди виходило. До цього додався відвертий конфлікт головного тренера Антоніо Конте з керівництвом клубу. Ці розбіжності у поглядах не давали колективу розвиватися. У підсумку "Челсі" не потрапив навіть у четвірку найкращих, що стало доволі несподіваним.

"Ліверпуль", якому прогнозували п'яту сходинку, також по ходу сезону мав проблеми. Насамперед, це незбалансованість складу. Німецькому наставнику Юргену Клоппу не вистачало виконавців - не лише в обороні, а й в атаці. Мохаммед Салах, який прийшов із "Роми", провів у "Ліверпулі" чудовий сезон, але це стосується не всього відрізку. На початку єгипетський форвард проходив адаптацію і багато моментів не реалізовував. Коли з цим все налагодилося, до того ж допомагали партнери, результати ліверпульців стали набагато кращими і підсумкове четверте місце є цілком справедливим.

"Манчестер Юнайтед" провів найкращий сезон з часів Алекса Фергюсона

"Тоттенгем" не перший сезон показує доволі переконливі результати. Останні роки команда лише набирала хід, з'явилась впевненість у своїх силах, минулого сезону довгий час боролися за чемпіонство і лише в останній момент в запеклій боротьбі поступилися "Челсі" лідерством. Цього сезону підопічні Маурісіоо Почеттіно в підсумку посіли високе третє місце, хоча спочатку їм прогнозували четверте.

"Манчестер Юнайтед" провів найкращий сезон з часів Алекса Фергюсона, підопічні Жозе Моурінью набрали більше 80 очок, що є дуже пристойним результатом. Однак велика відстань від "Манчестер Сіті" не залишила "Ман Юнайтед" без критики. Їм прогнозували третє місце, але в підсумку посіли друге і мають бути цим задоволені.

"Манчестер Сіті" з самого початку був очевидним фаворитом. У мене таке враження, що клуб комплектувався відповідними виконавцями ще до появи Пепа Гвардіоли. Це перспективні, амбітні футболісти, які вже зарекомендували себе. Перед цим сезоном манчестерці також провели серйозну селекційну роботу і за складом виглядали найпотужнішими, що в підсумку довели. Їм пророкували першу позицію, яку вони зрештою і посіли", - сказав Громіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англія завершила підготовку до КС-2018 матчем з двома видовищними голами

Гравець "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко здобув титул чемпіона Англії і став другим українцем після Олега Лужного, хто виборов цей трофей.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порівняв прогнози і підсумки чемпіонату Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі