понеділок, 04 січня 2021 21:00

Експерт розповів, за якої умови Малиновський покине "Аталанту"

Експерт розповів, за якої умови Малиновський покине "Аталанту"
Руслан Малиновський не має стабільного місця в складі "Аталанти". Фото: ФК "Аталанта"

Бельгійські ЗМІ повідомили, що півзахисник збірної України та італійської "Аталанти" Руслан Малиновський хоче змінити клуб під час зимового трансферного вікна. Українця не влаштовує мала кількість ігрового часу в команді.

Gazeta.ua попросили прокоментувати ситуацію італійського скаута Алекса Великих.

Наскільки реальні чутки про бажання Руслана Малиновського покинути "Аталанту"?

- Малиновський - це досвідчений гравець, з європейським досвідом. Він — лідер міцної європейської збірної. Тому бажання грати постійно в основі свого клубу є нормальним явищем для сильного футболіста. Чутки про бажання того чи іншого футболіста змінити клуб - звичні правила гри трансферного ринку провідних чемпіонатів. До цього потрібно ставитися з розумінням.

Під час зимового трансферного вікна "Аталанта" планує посилити позицію Малиновського?

- Тренер команди Гасперіні дійсно вважає за потрібне посилити півзахист своє команди та знайти гравців високої швидкості на фланги оборони. Система побудови гри команди вимагає високої активності передусім в півзахисті, й наявність швидких гравців. Недаремно, свій шанс отримує молодий Діало.

Малиновський буде грати не через тиск можливої втрати футболіста, а тому що Руслан дійсно є фундаментальним гравцем півзахисту для "Аталанти" нових "часів пост Гомеса"

Чутки про повернення Малиновського в Бельгію можна розцінювати як тиск на Гасперіні?

- Гасперіні вже звик до тиску за час довгої тренерської роботи. Малиновський гратиме не через тиск можливої втрати футболіста, а тому що Руслан дійсно є потрібним, фундаментальним гравцем півзахисту для "Аталанти" нових "часів пост Гомеса".

Чи реальний взагалі може бути трансфер Малиновського із "Аталанти"?

- Не вважаю його можливим в це трансферне "вікно". У команди попереду важкий календар ігор в чемпіонаті та єврокубках. Проте якщо Руслан піде, то це може статися лише за умов економічно дуже вигідних для бергамасків. Ціна трансферу та нова зарплата для українського гравця мають бути суттєвими, навіть зважаючи на коронакризу яка відбилася й на футболі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про фаворитів футбольного чемпіонату Італії

Руслан Малиновський розпочинав свою кар'єру у "Шахтарі". Виступав за "Севастополь", "Зорю", "Генк". З 2019-го року захищає кольори "Аталанти".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, за якої умови Малиновський покине "Аталанту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі