пʼятниця, 24 липня 2009 11:38

Джонні Руїс хоче зірвати бій Хея з Валуєвим

Джонні Руїс хоче зірвати бій Хея з Валуєвим

Американський боксер-важкоатлет Джонні Руїс виступив проти проведення бою між росіянином Миколою Валуєвим і британцем Девідом Хеєм. Росіянин є чемпіоном світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація), а Руїс - офіційним претендентом на цей титул, і американець вважає, що Валуєв повинен зустрітися саме з ним.

Представники Руїса написали відкритий лист Валуєву, Хею і керівництву WBA. В обігу говориться, що американський боксер не "стоятиме осторонь" і не дозволить відбутися бою Валуєв - Хей. Команда Руїса вважає, що його поєдинок з росіянином повинен відбутися до 30 серпня.

Автори відкритого листа нагадують, що Валуєв завоював титул чемпіона WBA 30 серпня 2008 року, перемігши за очками Руїса. У грудні минулого року росіянин провів добровільний захист титулу, здобувши перемогу над американцем Евандером Холіфілдом.

30 травня 2009 року Валуєв повинен був зустрітися з Русланом Чагаєвим з Узбекистану, який у той час володів титулом "тимчасово недіючого чемпіона" WBA. Лікарі виявили у Чагаєва гепатит В і заборонили йому битися з Валуєвим. 20 червня узбецький боксер провів бій з Володимиром Кличком і програв технічним нокаутом.

Команда Руїса вважає, що в цих обставинах Валуєв, повинен провести обов"язковий захист титулу WBA, а офіційним претендентом на це звання є саме Руїс. Представники американського боксера підкреслюють, що Хей взагалі не входить в рейтинг WBA. Цей рейтинг не оновлювався з 4 червня.

Про підписання контракту на бій Валуєв - Хей було оголошене в четвер, 23 липня. Поєдинок відбудеться 7 листопада 2009 року в одному з німецьких міст. Раніше Хей вів переговори про бій з Віталієм Кличком. Німецькі і американські ЗМІ писали, що цей матч був запланований на 12 вересня в німецькому Франкфурті.

За матеріалами fightnews.com, Лента

Зараз ви читаєте новину «Джонні Руїс хоче зірвати бій Хея з Валуєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі