неділя, 23 травня 2021 09:08

Два десятки спортсменів замерзли під час марафону в Китаї

Два десятки спортсменів замерзли під час марафону в Китаї
Темперетару різко впала під час забігу. Фото: Ruussian News

21 спортсмен замерз на смерть під час 100-кілометрового ультрамарафону по пересіченій місцевості в китайській провінції Ганьсу. Про це повідомляє CNN.

Висотний гірський марафон стартував в суботу вранці в сонячну погоду. Але до 13:00 за місцевим часом погодні умови різко змінилися: почалися крижаний дощ, град і ураганний вітер. Коли температура різко впала, одні бігуни почали повідомляти про переохолодження, а інші зникли безвісти.

Організатори марафону скасували гонку і запустили пошуковий загін з 1200 осіб для ретельного обстеження складної місцевості. Пошукові роботи тривали навіть після настання темряви.

151 з 172 учасників не постраждали, вісім з них виявилися в лікарні, а ще 21 осіб були знайдені мертвими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер ФК "Львів" побив російського футболіста

Серед загиблих учасників ультрамарафону виявився і володар двох національних рекордів Лян Цзин. Він був неодноразовим переможцем ультрамарафон: поставив два національні рекорди, подолавши 149,51 км в 2014 році і 151,2 км в 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «Два десятки спортсменів замерзли під час марафону в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі