четвер, 16 квітня 2015 12:00

"Дуже важливо "Дніпру" не пропустити в Бельгії швидкий м'яч" - експерт

"Дуже важливо "Дніпру" не пропустити в Бельгії швидкий м'яч" - експерт
Євгену Коноплянці і партнерам із "Брюгге" буде непросто Фото: fcdnipro.ua

Оглядач журналу "Футбол" Олександр Гапоненко аналізує для Gazeta.ua майбутню дуель "Дніпра" проти "Брюгге" в рамках ¼ фіналу Ліги Європи.

"До матчу з "Дніпром" "Брюгге" підходить не в найкращих своїх кондиціях. Поєдинки чемпіонського плей-офф проти "Стандарту" і "Кортрейку", зокрема, швидко пропущені голи в обох матчах це явно продемонстрували. У першому випадку результат ніяк не по грі, команда врятувалася виключно завдяки двом пенальті, ну а в грі з "Кортрейком" все закономірно. Основна причина - кадровий дефіцит, зокрема травмовані основний центральний захисник Дуарте, правий захисник Меньє", - каже Олександр.

Однак, менш грізним суперник при цьому не стає, вважає оглядач.

"Брюгге" грає в прагматичний футбол, вибираючи тактику під конкретного суперника, його гру, розстановку. Може як контролювати м'яч, так і демонструвати хороший контратакуючий футбол. Ще один козир - стандарти: в команді багато гравців, зріст яких за 180 см, серед них - основна ударна сила, форвард Де Суттер. У дуже хорошій формі вінгер Рафаелов, стримати його буде непросто", - говорить експерт.

"У грі команди зараз явний спад, але фактор свого поля може мобілізувати бельгійців на конкретно взятий м'яч, змусити їх зіграти на характері. Дуже важливо буде "Дніпру" в Бельгії не пропустити швидкий м'яч, адже якщо "Брюгге" закривається, зламати його оборону вкрай непросто", - вважає Олександр Гапоненко.

"Якщо лідери "Дніпра", зокрема Коноплянка, Ротань, Федецький, покажуть свою найкращу гру, команда Маркевича має всі шанси пройти бельгійців, при цьому вже в першому матчі зробити собі серйозний заділ. З урахуванням нинішніх проблем "Брюгге" ставлю 60% на 40% на прохід дніпрян", - резюмує Олександр.

Нагадаємо, поєдинок "Брюгге" - "Дніпро" відбудеться 16 квітня в Бельгії. Початок - о 22:05. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Дуже важливо "Дніпру" не пропустити в Бельгії швидкий м'яч" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі