четвер, 15 вересня 2022 21:40

"Дніпро-1" здобув дебютну перемогу в єврокубках, обігравши на виїзді "Аполлон"

"Дніпро-1" здобув дебютну перемогу в єврокубках, обігравши на виїзді "Аполлон"
"Дніпро-1" обіграв на виїзді "Аполлон" у матчі Ліги конференцій. Фото: СК "Дніпро-1"

У четвер, 15 вересня, СК "Дніпро-1" зіграв четвертий поєдинок у єврокубках у своїй історії.

У другому турі Ліги конференцій українська команда грала на Кіпрі з чемпіоном цієї країни "Аполлоном". І перемогла з рахунком 3:1.

Дніпряни активно почали зустріч і заволоділи м'ячем. Господарі, попри статус фаворита, віддали ініціативу підопічним Олександра Кучера.

Українці не просто контролювали гру, а й забили швидкий гол. Олексій Гуцуляк віддав передачу на хід Артему Довбику, який не поскупився та відзначився гольовим пасом на Валентина Рубчинського. Півзахисник у падінні переправив м'яч до сітки воріт з кількох метрів.

В "Аполлона" ще й виникли кадрові проблеми. У першій половині тайму тренеру довелося зробити дві заміни через травми футболістів.

На 26-й хв. "Дніпро-1" скористався негараздами суперників і забив удруге. Знову Гуцуляк виконав чудову передачу на хід Рубчинському. Цього разу вже Валентин записав до свого активу асист. Довбик прибрав захисника й закотив м'яч до порожніх воріт.

"Аполлон" активізувався після другого пропущеного гола. Кілька разів довелося вступити в гру воротарю гостей. Макс Валеф з ударами впорався.

А на 45-й хв. дніпряни зняли всі питання про переможця поєдинку ще до перерви. Габріель Бузанелло й Артем Довбик розіграли хорошу комбінацію. З передачі бразильця нападник оформив дубль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро-1" зазнав третьої поразки поспіль у єврокубках

Українська команда не форсувала події на початку другого тайму, віддавши м'яч господарям. Проте моментів в "Аполлона" не було.

Поки асистент рефері не проґавив довгу передачу на Янніса Піттаса. Нападник перебував в очевидному офсайді, однак боковий арбітр прапорець не підняв, а VAR на матчах групового етапу Ліги конференцій немає.

Господарі відчули, що мають шанс повернутися в гру й зачепитися за очки, тому пішли вперед більшими силами. Валеф записав до свого активу кілька відбитих спроб кіпріотів.

Такий перебіг подій на полі був на руку "Дніпру-1", гравці якого могли скористатися вільними зонами в захисті "Аполлона". Гуцуляк мав чудову нагоду забити четвертий гол, проте надійно зіграв голкіпер.

Наприкінці матчу Довбик ще й не реалізував вихід один на один із воротарем. Господарі відповіли ударом зі штрафного в каркас воріт. Та все ж дніпряни довели справу до логічної та справедливої перемоги, яка стала історичною для клубу – дебютною в єврокубках.

6 й 13 жовтня "Дніпро-1" зіграє з ліхтенштейнським клубом "Вадуц".

Якщо українській команді вдасться успішно закінчити ці поєдинки, то шанси на вихід до плейоф Ліги конференцій будуть дуже високими.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро-1" здобув дебютну перемогу в єврокубках, обігравши на виїзді "Аполлон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі