четвер, 24 січня 2013 08:57

"Динамо" виграло перший матч у новому році

"Динамо" виграло перший матч у новому році
"Динамо" перемогло "Базель" завдяки голу Кранчара ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Третім суперником київського "Динамо" на турнірі Impact Cup став швейцарський "Базель", який завершив унічию свої перші дві гри на турнірі.

Зустріч "біло-синіх" з "гранатово-синіми" виявилася історичною, першою в історії між клубами.

У першому таймі Олег Блохін вирішив покластися в основному на перевірених виконавців. На цей матч з капітанською пов'язкою команду вивів Олег Гусєв. На правому фланзі захисту розташувався Даніло Сілва, в центрі з перших хвилин діяла звична зв'язка Тарас Михалик - Євген Хачеріді, а зліва зайняв місце Тайє Тайво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" розпочало 2013-й рік з поразки

Дует опорників склали Мігел Велозу і Лукман Аруна, на місці під нападниками діяв Ніко Кранчар, за фланги атаки відповідальність несли Олег Гусєв (праворуч) та Андрій Ярмоленко (ліворуч). Опинившись у непростій ситуації з підбором нападників, роль форварда в першому таймі Олег Блохін довірив Адміру Мехмеді. І нарешті, продовжилася ротація воротарів, цього разу з перших хвилин місце у воротах зайняв Денис Бойко.

На перших хвилинах гра носила дуже обережний характер. Суперники не поспішали йти вперед, граючи, по суті, без воріт.

Перший небезпечний удар по воротах "Базеля" завдав Мехмеді. З ударом Адміра впорався Соммер, перевівши м'яч на кутовий. Небезпечний момент у відповідь організував Салах. Свій швидкісний рейд він завершив прицільним ударом у кут, і лише завдяки сейву Дениса Бойка м'яч не опинився у воротах "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Та грайте ви в футбол, йолкі-палкі" - Блохін змусив гравців віджиматися

На 43-й хвилині динамівці повели в рахунку. Мехмеді перехопив м'яч на чужій половині поля, уник підкату захисника, і віддав пас на хід Кранчару. Ніко, вискочивши на побачення з воротарем, спокійно низом з носка відправив м'яч у правий від голкіпера кут. М'яч, ударившись об штангу, закотився у ворота Соммера.

У перерві Олег Блохін провів всього дві заміни. Місце у воротах зайняв Олександр Шовковський, а замість Тайво на полі з'явився Євген Селін. Ледве вступивши в гру, Селін тут же відзначився попередженням за фол на чужій половині поля.

Друга половина зустрічі пройшла за переваги "Динамо". На початку тайму було багато жорсткої боротьби.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Футболісти "Динамо" відзначили Хрещення моржуванням у Середземному морі

У середині тайму Олег Блохін провів низку замін, після чого "біло-сині" стали грати і зовсім без яскраво вираженого форварда. Ближче всіх до воріт суперників діяв Андрій Ярмоленко, якому допомагали своїми підключеннями Денис Гармаш та Андрій Богданов. Особливо активно це робив Гармаш, у якого було кілька небезпечних моментів для взяття воріт.

Найнебезпечніший момент біля воріт Шовковського чемпіони Швейцарії створили за три хвилини до фінального свистка. Камерунець Зоуа прорвався до штрафного майданчика і пробив, але його удар прийняв на себе Михалик.

Фінальний свисток зафіксував першу перемогу "Динамо" на турнірі і в 2013 році.

Impact Cup

"Динамо" - "Базель" - 1:0 (1:0)

Гол: Кранчар (43).

"Динамо": Бойко (Шовковський, 46), Даніло Сілва (Люлька, 68), Михалик, Хачеріді, Тайво (Селін, 46), Велозу (Вукоєвич, 57), Аруна (Цуріков, 66), Гусєв (к) (Гемега , 83), Кранчар (Гармаш, 57), Ярмоленко, Мехмеді (Богданов, 66).

Попередження: Селін (49), Хачеріді (60) - Штреллер (35), Япі (36), Філіп Деген (39), Зерей (40).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" виграло перший матч у новому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі