середа, 13 березня 2019 10:00

"Динамо" не вистачило досвіду та форварда для кращого виступу в Юнацій Лізі чемпіонів

"Динамо" не вистачило досвіду та форварда для кращого виступу в Юнацій Лізі чемпіонів
Георгій Цітаїшвілі став одним із найкращих гравців "Динамо" в Юнацькій Лізі чемпіонів цього сезоні. Фото:dynamomania.com

В 1/8 Юнацької Ліги чемпіонів "Динамо" поступилося одноліткам із "Хоффенхайму". Основний час гри завершився нічиєю 0:0, а серії пенальті німці були більш успішними – 4:2. Юнацька команда "Динамо" повторила рекорд дворічної давнини, коли теж змогла дійти до такої стадії Юнацької Ліги чемпіонів. З покоління тих гравців, зараз в першій команді вже грають Шапаренко та Миколенко.

Поразка в Німеччині багато в чому є образливою. Підопічні Ігоря Костюка нічим не поступалися господарям поля. Вирішальними стали футбольні дрібнички, які завжди в таких матчах виходять на перше місце. Якби в матчі міг приймати основний воротар Нещерет – ніхто не знає, який би був загальний результат.

Загалом 1/8 фіналу Юнацької Ліги чемпіонів – дуже хороший результат для "Динамо". Молоді футболісти побачили, що вони нічим не поступаються своїм одноліткам із кращих футбольних академій Європи. Можна перемагати всіх, тільки для цього потрібно бути психологічно готовим до цього.

1/8 Юнацької Ліги чемпіонів - хороший результат для "Динамо"

Протягом Юнацької Ліги чемпіонів підопічні Костюка провели 6 матчів. В основний час не програли в жодному. Двічі зіграли в нічию та чотири рази виявлялися сильнішими за суперників. Переможеними залишилися дуже сильні школи " Андерлехта" та "Ювентуса".

Напевно, що варто було розраховувати на кращий результат. Покоління молодих гравців 1999-2001 року зібране дуже талановите. В першу чергу не вистачило досвіду подібних матчів. Для більшості гравців юнацької команди це перший такий серйозний досвід на клубному рівні. Тому у відповідальний момент просто не вистачило потрібного досвіду.

Протягом турніру Ігор Костюк стикнувся із багатьма кадровими проблемами. В матчі проти "Хоффенхайму" ворота захищав формально третій воротар юнацької команди 17 річний Валентин Моргун. Загалом тема воротаря стала дуже болючою в цій Юнацькій Лізі чемпіонів. Починав турнір 20 річний Владислав Кучерук, але він ще восени отримав травму та поступився місце в складі 17 річному Руслану Нещерету. Перед грою проти "Хоффенхайму" Нещерет відчув себе погано…Напевно, не зовсім нормально, коли у 6 матчах турніру змінюється 3 воротарі, а перед важливою грою команда втрачає свого основного голкіпера. Такі ситуації впевненості гравцям точно не додають.


Другою великою проблемою стало відсутність форварда. 19 річний Євген Ісаєнко мав стати головним нападником команди в Юнацькій Лізі чемпіонів. Але він фактично не грав у цьому турнірі через травму. Ігор Костюк змушений був ставити в окремих матчах півзахисника Цітаїшвілі в атаку та випускати 16 річного Ваната на заміну. В деяких матчах грав 19 річний Владислав Супряга, але це більше гравець першої команди, який тільки в окремих матчах виходив за юнацьку команду. Тому йому зіграності явно не вистачало із партнерами. Не дарма Супряга в двох матчах Юнацької Ліги чемпіонів нічого не забив.

Цей турнір став останнім для Сергія Булеци, Дениса Попова, Владислава Кучерука, але всі інші гравці матимуть можливість грати наступного сезону в Юнацькій Лізі чемпіонів за умови перемоги в першості Ю 19, або чемпіонства головної команди Динамо. Кістяк юнацької команди отримав неймовірно великий досвід, який зможе використати в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" поступилося в серії післяматчевих пенальті "Хоффенхайму" та покидає Юнацьку лігу чемпіонів.

В 1/4 фіналу Юнацької Ліги Чемпіонів "Хоффенхайм" зіграє проти одноліток із "Реала".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не вистачило досвіду та форварда для кращого виступу в Юнацій Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі