понеділок, 08 лютого 2021 17:00

Чому Зозуля повернеться в чемпіонат України

Чому Зозуля повернеться в чемпіонат України
В УПЛ Роман Зозуля виступав за "Динамо" та "Дніпро". Фото: ФК "Дніпро".

Колишній форвард збірної України 31-річний Роман Зозуля проводить 5-й сезон в Іспанії.

Після виступів за "Дніпро" Зозуля пробував закріпитися в іспанській Ла Лізі, але в нього нічого не вийшло в складі "Бетіса". Неозброєним оком було видно, що Роман просто не дотягує до рівня першого дивізіону Іспанії. Потрібно було змінювати країну або зменшувати рівень ліги.

Українець обрав 2-й варіант та вже 4-й рік грає в складі "Альбасете" - 2-му за силою дивізіоні Іспанії. Сегунда – добротна футбольна ліга, де заграти теж непросто. Зозуля став лідером команди, головним нападником. 2 роки тому команда реально претендувала на вихід в Ла Лігу, але програла фінішний спурт конкурентам.

"Альбасете" бореться за виживання в Сегунді. Команда відірвалася від останнього місця тільки на 4 очки

Цей сезон стане останній для Романа в клубі. "Альбасете" бореться за виживання в Сегунді. Команда відірвалася від останнього місця тільки на 4 очки. Проблеми пов'язані з тим, що колишні лідери вже не можуть давати результат. Серед них і український нападник. Команда потребує перенавантаження складну. Не важливо, чи вдасться не вилетіти із Сегудни.

У цьому сезоні Зозуля відверто здав. Стало більше травм, результативність зовсім впала. За 1-шу частину сезону українець забив тільки 1 гол. Роман втратив у швидкості, різкості. Якщо раніше Зозуля своє брав завдяки працездатності, то зараз уже не може так багато виконувати чорнової роботи на полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити Хачеріді

Контракт футболіста діє до завершення сезону. Немає ніяких передумов, що Зозуля зможе залишитися в "Альбасете". За повідомленням ЗМІ, зарплата українця одна із найбільших в команди – 500 тис. на рік, або €41,5 тис. на місяць. Враховуючи наслідки пандемії коронавірусу, це величезна сума для команди 2-го за силою дивізіону. Виходить так, що за футбольними якостями Зозуля не може вже нічого дати команді, але має величезну зарплату.

Зозуля перестав бути конкурентоздатним на рівні європейського футболу

Зозуля перестав бути конкурентоздатним на рівні європейського футболу. Влітку отримати хороший варіант продовження кар'єри в Європі вже буде складно. Його футбольний час минув. Великої репутації у гравця немає, щоб на власному імені отримати хороший контракт у слабких чемпіонатах. Залишається тільки повернення додому.

В Україні тренд на повернення іменитих футболістів. Повернувся Євген Коноплянка в "Шахтар". У "Динамо" місяць був Артем Кравець. Євген Селезньов пів року провів у "Колосі". Олександр Гладкий стабільно грає за "Зорю". Перехід Артема Мілевського в "Минай" наробив шуму. Улітку аналогічна участь настигне і Зозулю.

Роман Зозуля є вихованець "Динамо", але не зміг закріпитися в складі киян. Грав за "Дніпро", "Бетіс", "Альбасете". У складі збірної України був учасником Євро-2016.

Зараз ви читаєте новину «Чому Зозуля повернеться в чемпіонат України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі