субота, 26 грудня 2020 21:00

Мілевський спекулює на імені "Динамо"

Мілевський спекулює на імені "Динамо"
Артем Мілевський був зіркою "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Колишній форвард "Динамо" та збірної України 35-річний Артем Мілевський підписав контракт на півтора сезону із новачком УПЛ "Минаєм".

Мілевський асоціюється виключно із київським "Динамо". У сезонах 2008/11 він був справжньою зіркою команди та головним форвардом. Після цього його кар'єра пішла до низу. Артем не зміг себе проявити в чемпіонаті Туреччини, Хорватії, Румунії, Росії, Угорщини. Мілевського запрошували не за його футбольні таланти, а тільки завдяки тому, що він був зіркою "Динамо". Нічого хорошого із цього не виходило. Жодну команду Мілевський не тягнув на гору та надовго не затримувався. Його запрошення –це, скоріше, піар-акція, ніж футбольні справи.

Єдиний виняток, це чемпіонат Білорусі. Мілевський став чемпіоном країни та володарем Кубка в складі "Динамо", Брест. Власник команди Олександр Зайцев не шкодував гроші на найсильніших білоруських гравців. За складом Брест та БАТЕ переважали всі інші команди. Завдяки цьому "Динамо" було на вершині. При тому, що рівень місцевого чемпіонату ніколи не був високим. Це доводять білоруські команди у єврокубках та національна збірна. Коли в країні почалася політична криза власник "Динамо" Брест Зайцев зменшив фінансування клубу. Звичайно, що Мілевському потрібно було шукати нову команду.

З його рівнем футболу та майже у 36 років дуже складно працевлаштуватися. Мілевського "сватали" на Кіпр, різні команди в Україні, але ніхто не захотів підписувати досвідченого нападника. У футбольному плані це не дасть ніяких дивідендів. Наприклад, підписання Євгена Селезньов ніяк не покращило гру "Колоса", хоча гравець має хороші особисті умови. Тому вдалося підписати контакт тільки із командою з під Ужгороду. Інших охочих просто не було.

Підписання Євгена Селезньов ніяк не покращило гру "Колоса", хоча гравець має хороші особисті умови

Безперечно, що прихід Мілевського дасть медійні дивіденди закарпатській команді. Це стало головною новиною спортивних медіа протягом декількох днів. Але у плані футболу нічого хорошого із цього не вийде. "Минай" бореться за виживання. Команда може здобувати очки тільки граючи від оборони, віддаючись на полі на всі 100%. Мілевський у Брест був звільнений від чорнової роботи, бо фізично його потім не вистачало на атаку. В "Минаї" вистачає досвідчених гравців – Олег Голодюк, Антон Шиндер, Артур Карноза. Питань із досвідом не має, є проблеми із фізичною готовністю. Тут Мілевський також не помічник.

У 2018-му році "Динамо" Брест очолив 30-річний Олексій Шпілевський, який мав досвід роботи в Академії "Штутгарда" та "Лейцпига". У Мілевського відразу виникли проблеми. Екснападнику збірної України потрібно було їхати в угорську "Кішварду" на короткий термін. Сьогоднішній наставник "Минаю" Василь Кобін молодший за Мілевського на 4 місяці. Зможе він витримати тиск та авторитет досвідченого гравця та чи не розвалить такий перехід команду із середини? Ризики цього доволі великі. Фактор Мілевського скоріше мінус для "Миная" у плані боротьби за виживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи

Артем Мілевський 9 сезонів виступав за київське "Динамо". За цей час виграв 3 чемпіонати та 4 Кубка України. Грав за турецький "Газеінтепспор", хорватський "Гайдук", румунську "Конкордію", російський "Тосно", угорську "Кішварду" та "Динамо" Брест. В складі збірної України брав участь у Кубку світу-2006 та Євро-2021. За національну команду загалом провів 50 матчів в яких забив 8 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Мілевський спекулює на імені "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі