четвер, 10 грудня 2020 00:55

Чому "Шахтар" не програв "Інтеру"

Чому "Шахтар" не програв "Інтеру"
Луїш Каштру зміг вивести "Шахтар" у Лігу Європи. Фото: ФК "Шахтар"

У 6-му турі Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграв в нічию із "Інтером" - 0:0. Що потрібно знати про матч?

Команди грали не в оптимальних складах. "Гірники" не могли розраховувати на свого головного форварда Жуніора Мораеша та провідного захисника Сергія Кривцова. "Інтер" залишився без лідера півзахисту Артуро Відаля.

"Шахтар" грав у 3 центральні захисники. До Вітао та Валерія Бондаря в центрі захисту приєднався Тарас Степаненко. Це дозволило закрити пару форвардів господарів Ромелу Лукаку - Лаутаро Мартінес.

Каштру зміг здивувати Конте. "Гірники" вибудували 3 лінії оборони. Завдяки кількості "Шахтарю" вдалося нівелювати всю перевагу у класі суперника. Господарі залишилися без простору та швидкості. "Інтер" збився на навіси та простріли, які рідко були гострими.

Каштру зміг нівелювати майже всі сильні сторони суперника тактикою у 3 центральні захисники. Відмовивcя від гри з чистим форвардом

Найнебезпечнішими для "Шахтаря" були кутові. Майже кожна подача із кута поля несла в собі небезпеку біля воріт гостей.

Анатолій Трубін став головним героєм матчу. Воротар "Шахтаря" провів дуже сильний матч. В потрібний момент рятував свою команду.

"Гірники" могли розраховувати на перемогу. "Шахтар" декілька разів небезпечно контратакував. Шукаючи для цього слушні моменти. "Інтер" не завжди встигав за швидкими футболістами "гірників", що виливалося в жовті картки.

Ромелу Лукаку врятував "Шахтар" від поразки. На останніх хвилинах матчу бельгійський форвард випадково став на заваді м'яча, який летів у ворота "Шахтаря".

"Шахтар" заслужив на вихід в Лігу Європи. Каштру зміг нівелювати майже всі сильні сторони суперника тактикою у 3 центральні захисники. Відмовився від гри з чистим форвардом. "Інтер" явно не був готовий до такої гри. Команда Конте так і не змогла підлаштуватися суперника. Господарям для перемоги не вистачило реалізації, а гостям трохи талану. Нічия - закономірний результат матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу обіграв Реброва у його стилі

Першу місце у групі зайняв "Реал" із 10 очками. "Боруссія" Менхенгладбах та "Шахтар" набрали по 8 очок, але "гірники" поступилися 2-м місцем представнику Німеччини за особистими зустрічами. "Інтер" зайняв останнє місце із 6 очками.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" не програв "Інтеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі