вівторок, 03 вересня 2019 11:40

Чому Коноплянка перейшов у "Шахтар"

Євген Коноплянка підписав контракт із "Шахтарем" на 3 роки. У новій команді Коноплянка гратиме під 15-м номером. Фінансові подробиці переходу не повідомляються. Півзахисник збірної України після 4 років виступу в Європі повертається в Україну.

У попередньому своєму клубі "Шальке" Коноплянка не мав місця в складі. Керівництво німецького клубу не розраховувало на українського півзахисника у новому сезоні. Тому Євген навіть не готувався до сезону з командою, а підтримував форму самостійно, або з молодіжною командою.

"Шальке" не розраховував на Коноплянку

Всі чекали трансферу українця в інший клуб, але ніяк не вдавалося домовитися. Головним претендентом на Коноплянку був турецький "Бешикташ". Сторони були близькі до завершення угоди, але в останній момент чогось не вистачало. Врешті, турки підписали Н'Куду з "Тоттенегема" на цю позицію. Здавалося, що Коноплянка залишиться без футболу мінімум на півроку, але в останній момент на сцену вийшов "Шахтар", який дуже швидко закрив цей трансфер.

"Гірники" у Лізі чемпіонів отримали доволі поблажливий жереб цього сезону. Мають хороші шанси поборотися за вихід в плей-оф Ліги чемпіонів із "Динамо" Загреб та "Аталантою". Тому ще один досвідчений гравець не буде зайвим точно.

Автор: Офіційний сайт "Шахтаря"
  Євген Коноплянка( ліворуч) та генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін( праворуч)
Євген Коноплянка( ліворуч) та генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін( праворуч)

Спочатку говорили, що Коноплянка може стати заміною капітану "Шахтаря" Тайсону, на якого претендували італійські "Рома" та "Мілан". Вони обоє грають на одній позиції – лівого півзахисника. Але бразилець так і не перейшов нікуди. Тренер "гірників" Луїш Каштру зможе поєднати обох гравців в основному складі. Тайсон гратиме центрального атакувального півзахисника, а Коноплянка гратиме на лівому фланзі. У такому разі середина поля "Шахтаря" матиме доволі грізний вид: Степаненко, Алан Патрік - Марлос, Тайсон, Коноплянка.

Тренер "Шахтаря" Каштру зможе поєднувати на полі Коноплянку з Тайсоном

Але у цьому переході є свої недоліки та можливі ризики. Перш за все, Коноплянці не дуже просто стати своїм у бразильській атаці "гірників". Ще з часів Луческу так повелося, що система гри донецької команди побудована за принципом: українці захищаються, а бразильці атакують. Із усіх небразильців в атакувальній лінії "Шахтаря" міг закріпитися тільки вірменин Генріх Мхітарян.

Побудова гри "Шахтаря" непроста. Потрібен час для того, щоб зрозуміти її принципи. Не всім гравцям вдається її освоїти. Якщо Тайсон і Марлос - індивідуалісти, які діють в інтересах команди, то Коноплянка – індивідуаліст, який грає сам за себе. Без роботи на оборону та командних дій Євгену буде вкрай важко бути успішним у новій команді.

Звичайно, що Коноплянка – досвідчений і кваліфікований гравець, але йому потрібен буде час для того, щоб відновити форму. Він пропустив всю підготовку до сезону. Тому має надолужувати як фізичні кондиції, так і суто ігрові. Перший матч Ліги чемпіонів уже за 3 тижні. Часу не так багато. Тим паче, що починається цикл збірних, який ще забирає тиждень.

Коноплянці буде потрібен час, щоб набрати форму

Протягом минулого сезону "Шахтар" активно працював на трансферному рингу, готуючи заміну Марлосу та Тайсону. До команди прийшли низка молодих гравців із Бразилії, які вже мали час для того, щоб освоїтися. Схоже, що у донецькому клубі на них особливо не розраховують на цих футболістів як гравців основи. Прихід Коноплянки зменшує шанси у першій команді Тете, Маркіньоса Сіпріано. Фернандо вже відправлений в оренду до лісабонського "Спортингу". Ізраїльтян Монор Соломон тільки почав грати у стартовому складі. Перспективи у першій команді головного таланта "гірників" Мудрика, нещодавнього новачка Вакули стають взагалі туманним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" підписав капітана збірної Бразилії

Євген Коноплянка відомий виступами за "Дніпро" та збірну України. Брав участь у Євро-2012 та 2016. Із "Севільєю" вигравав Лігу Європи. У складі "Шальке" брав участь минулого сезону в Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Чому Коноплянка перейшов у "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі