пʼятниця, 02 червня 2017 21:00

"Часто буває, що о 7:30 ранку я повністю міняю склад": хто вивів "Ювентус" у фінал Ліги чемпіонів
8

Массіміліано Аллегрі тричі поспіль виграв чемпіонат Італії з “Ювентусом”
Массіміліано Аллегрі тричі поспіль виграв чемпіонат Італії з “Ювентусом”
Массіміліано Аллегрі тричі поспіль виграв чемпіонат Італії з “Ювентусом”
Массіміліано Аллегрі тричі поспіль виграв чемпіонат Італії з “Ювентусом”
Массіміліано Аллегрі тричі поспіль виграв чемпіонат Італії з “Ювентусом”

"Ювентус" не є фаворитом фіналу Ліги чемпіонів. Ми граємо проти команди, яка двічі за останні три роки перемагала в турнірі", - говорить тренер туринців Массіміліано Аллегрі. - Ми впевнені в своїх силах, але повинні добре підготуватися до цього матчу, оскільки "Реал" є фаворитами в цій зустрічі".

Фінал Ліги чемпіонів між "Ювентусом" і "Реалом" відбудеться в суботу, 3 червня, на стадіоні "Міленіум" в Кардіффі.

Массіміліано з дитинства звик слухати серце, а не розум. Він народився в Ліворно. Батько Макса працював у порту, мати була медсестрою. Потім тата підвищили, і його дружина кинула госпіталь. Правда, довго сидіти вдома не змогла. Вона найнялася прибирати квартири до багатих людей.

В першу команду Аллегрі потрапив в 9 років, а освіта для Массіміліано закінчилася в восьмому класі. Хлопець кинув школу, тому що його вважали найперспективнішим гравцем в місті.

Стати помітним гравцем не вийшло. Мозок функціонував швидше, ніж ноги. Макс метався по провінціях: "Кальярі", "Пескара", "Падова", "Перуджа" і так далі. Найприємнішими моментами в кар'єрі стали чотири сезони у рідному "Ліворно" і коротка подорож до Неаполя. За "Наполі" Аллегрі провів всього сім матчів. Але все одно радів, тому що це був клуб його улюбленого футболіста - Дієго Марадони.

У 32 роки Макс усвідомив, що його час минув.

"Я розминався перед якимось матчем "Пескари", і раптом поле здалося мені неймовірно широким - як злітно-посадкова смуга для літака. Тоді я і зрозумів, що це кінець. Згадав, як сперечався і лаявся з тренерами, захищав власні ідеї, а потім сказав собі: "Чому б не реалізувати ці ідеї самостійно?"

З усіх тренерів у нього найтверезіший погляд на тактику і схеми. Макс вважає, що роль коуча безпосередньо в грі команди - п'ять відсотків.

"Наше завдання - виявляти фантазію і грамотно управляти несподіваними ситуаціями. Матч можна підготувати, але його не можна передбачити. У мене є улюблена пора доби, 7:30 ранку, коли я прислухаюся до інтуїції. Часто буває, що в цей момент я повністю міняю склад, який записав з вечора".

Аллегрі підкреслює, що для футболістів він не друг, а колега, з яким можна обговорити тактику, але не можна сперечатися.

"Ми посварилися з Зєєдорфом тільки з однієї причини. Він хотів обговорювати кожну деталь, а мої нерви не витримували. Я сказав йому, що якби всі були такими ж, як він, мені б знадобилося 700 годин у добі".

Влітку 2014 го Аллегрі очолив "Ювентус". У перший сезон він виграв скудетто, взяв Кубок Італії і потрапив у фінал Ліги чемпіонів. Потім з команди пішли лідери - Пірло і Тевес.

Наступний чемпіонат почався жахливо, але Макс зберігав спокій. Підсумок: тріумф в Серії А, ще один Кубок Італії і дуже гідний виліт від "Баварії" в Лізі чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ювентус" ушосте поспіль виграв чемпіонат Італії

У цьому сезоні Аллегрі вже традиційно виграв з "Ювентусом" Серію А і взяв Кубок Італії. А завтра він спробує вперше у своїй тренерській кар'єрі виграти Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Часто буває, що о 7:30 ранку я повністю міняю склад": хто вивів "Ювентус" у фінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі