понеділок, 17 жовтня 2011 10:02

Британський гонщик загинув у результаті масової аварії

Британський гонщик загинув у результаті масової аварії

Трагедією завершився фінальний етап американської гоночної серії "Індікар" в Лас-Вегасі. У результаті масової аварії за участю п'ятнадцяти машин на 34-му році життя загинув знаменитий британський гонщик Ден Уелдон.

Спортсмен був доставлений на вертольоті в одну з місцевих лікарень з тяжкими травмами. Незабаром він помер - поранення були визнані несумісними з життям, передає ВВС.

За словами Даріо Франкетті, що став за підсумками цієї гонки чемпіоном серії, пілоти вели себе просто шалено. "Мені подобаються гострі гонки, але так їздити не можна", - заявив він.

Уелдон вигравав перегони "Індікар" в 2005р., А також перемагав у гонках "500 миль Індіанаполіса" в 2005р. і 2011р. При цьому він не такий популярний у Великобританії, оскільки ніколи не брав участь у "Формулі-1", обмежившись виступами в "Формулі Форд".

"Індікар" - найбільш популярна серія автоперегонів в Північній Америці. Фактично це американський аналог "Формули-1", хоча відмінності в технічних характеристиках машин все ж є.

Загибель Уелдона стала другою аварією зі смертельним результатом за всю історію проведення цих перегонів: у 2006р. під час "Індікару" розбився на смерть американський гонщик Пол Дана.

Зараз ви читаєте новину «Британський гонщик загинув у результаті масової аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі