четвер, 21 січня 2010 09:15

Блохін не бачить Калитвинцева наставником збірної України

Блохін не бачить Калитвинцева наставником збірної України

Заслужений тренер України Олег Блохін прокоментував ситуацію навколо призначення нового тренера національної команди. Нагадаємо, що ім"я наступника Олексія Михайличенка оголосить Виконком ФФУ 30 січня.

- Вибір не дуже великий, але він є. Відповідними кандидатурами мені представляються, наприклад, тренер "Металіста" Мирон Маркевич. Або Мірча Луческу з "Шахтаря". Проблема в тому, що вони не захочуть розлучитися з клубами, а сидіти на двох стільцях, на мій погляд, - нонсенс.

- Називають ще Юрія Калитвинцева, який минулого літа переміг з юнацькою збірною України на чемпіонаті Європи.

- Калитвинцев працює з "Динамо"-2. Погано собі уявляю, щоб тренер другої клубної команди ураз зайняв найвищий у країні тренерський пост. Досвіду роботи на вищому рівні - ніякого.

- Вам знову очолити збірну не пропонують?

- Поки на цю тему розмов не було.

- А готові?

- Так.

- Новий тренер української збірної опиниться в "нештатних" умовах: з одного боку, на Еurо-2012 проходити відбір не треба, але з іншого - потрібно у всеозброєнні зустріти цей турнір. Чого у такій ситуації більше: мінусів чи плюсів?

- Раз збірна позбавлена відбору, футболісти і тренери не будуть спалювати нерви. Це добре. Проте для спарингів необхідно підібрати таких суперників, які не дозволили б гравцям втратити відчуття реального рівня сучасного футболу. Врахуйте, фінальна частина європейської першості по силі команд складніша за чемпіонат світу. А щоб уникнути провалу на домашньому турнірі, потрібно як мінімум вийти з групи. Крім того, наступні два роки збірну може чекати серйозне оновлення. Деякі ветерани, що робили погоду на ЧС-2006 в Німеччині, де ми дісталися до чвертьфіналу, до Еurо-2012 можуть "не дожити". Щиро бажаю спортивного довголіття Шевченку, Вороніну і Тимощуку, проте вже настав час вирости новим лідерам.

- Юнацька збірна, про яку йшла мова, здатна стати кузнею кадрів для національної?


- Все залежить від того, наскільки хлопці виявляться затребуваними в клубах. Поки в основному складі "Динамо" або "Шахтаря" жоден з них не грає. Ми можемо, наприклад, скільки завгодно пишатися тим, що "Барселона" купила Чигринського за 25 мільйонів євро. Але якщо він сидітиме на лавці, нехай навіть на "Ноу Камп", для збірної України один з найперспективніших в Європі захисників буде втраченим. Чого дуже не хотілося б, - зізнався Олег Блохін в інтерв"ю "Спорт-Экспрессу".

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Блохін не бачить Калитвинцева наставником збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі