субота, 14 листопада 2015 14:48

"Блохін навіть на тренування з "Золотим м'ячем" їздив, а я міг даішникам 50 доларів дати" - Мілевський

"Блохін навіть на тренування з "Золотим м'ячем" їздив, а я міг даішникам 50 доларів дати" - Мілевський
Мілевський: "З Блохіним розмовляти неможливо, одна зіркова хвороба". Фото: bigmir.net

Екс-форвард "Динамо" і збірної України Артем Мілевський дав розгорнуте інтерв'ю виданню tribuna.com. У ньому про розповів про...

Про українське громадянство

Коли збирали академію Яковенка, нас було 20 людей з різних країн. Ми дуже здружилися. Потім ця команда стала базовою для юнацької збірної України. В ній зібрали сильних футболістів. Не всі з них мали українське громадянство. У підсумку, ці хлопці, я в тому числі, поміняли паспорти заради спільної ідеї, яка втілилася в життя. Та збірна U-20 на рівних грала з командою Аргентини, де бігали Мессі з Сабалетою, з Іспанією, за яку виступали Сольдадо, Рамос та Сільва. Всім цим командам не поступалися по грі. Десь програвали по пенальті, десь пропускали не надто логічні м'ячі, але всі ми були один за одного. Чи це зрада батьківщині? Мені було 15-16 років, тоді не думав: зрадник чи ні. Мені запропонували хороші умови. Я ні про що не шкодую. Багато білоруських хлопців не бачили, що таке чемпіонат світу чи Європи, та ж Ліга чемпіонів.

Про війну на Донбасі

Мені складно зрозуміти, чому так відбувається. Я зовсім не політична людина. Правда, якщо від мене потрібна якась допомога, не пройду повз. Допоможу, чим зможу, адже країна потребує підтримки кожного. Зараз Україні дуже нелегко. Допомогти дітям-переселенцям з Донбасу? До мене ніхто не звертався, якби була така пропозиція - неодмінно допоміг. Наприклад, я виставив на аукціон свою майку з автографом. Вона буде розіграна в кінці листопада або початку грудня. Зараз в Україні багато людей, які просять гроші для людей із зони АТО, але не завжди зрозуміло, куди йдуть ці кошти. Ще раз кажу, якщо звернутися до мене за допомогою - я не відмовлю.

Про Блохіна

З цією людиною неможливо розмовляти. В нього зіркова хвороба. Він досі залишається з "Золотим м'ячем". Навіть на тренування з ним їздив. Можеш так і написати. У Блохіна скрізь тільки: "Я, я, я". Елементарний приклад. На тренуванні йде подача на нападника, той б'є і промахується. Блохін одразу ж: "А я б забив". Усі хлопці сміялися над цим.

Про пародії на себе

Іноді хлопці роблять дуже смішні речі, але часом переборщують. Ну не стою я так, як це робить Женя Кошевий. Ніколи не було такого, щоб я хитався і кричав: "Михалич". Звичайно, зі сцени це виглядає кумедно, але занадто перебільшено. Мене зовсім не хвилює, що про мене говорять. Просто цікаво дивитися ці ролики. Подивився - забув. Для мене куди важливіше, щоб з рідними все було добре. Вмію сміятися над собою. Людина, яка вміє робити це, - великий. Не пам'ятаю, хто сказав цю фразу, але вона правдива. Чекаю нових роликів у Youtube. Коли про тебе говорять, значить, все добре.

Про стосунки з київськими даішниками

У мене завжди були чудові стосунки з київськими даішниками. Просто відмінні! Коли було потрібно, платив штраф. Завжди добре спілкувалися з хлопцями. Є у мене одна улюблена історія про те, як погано живеться нашій міліції. Можливо, зараз їхнє життя трохи налагодилася. Ми сиділи в Києві в ресторані "Будда-бар". Випили по келиху пива або вина. Жодного запаху немає. Вечір п'ятниці. На годиннику одинадцятій вечора, поїхали додому. Розумію, що в місті буде багато міліціонерів, тому скрізь їду на зелене світло на швидкості 75-80 кілометрів. Бачу в задньому дзеркалі мигалки. У гучномовець кричать, щоб я зупинив машину. Гальмую. До мене у вікно залазить даішник. Кажу: "Здрастуйте, чому ви мене зупинили?" Міліціонер вітається: "Артем Володимирович, щось ви сьогодні підозріло повільно їдете". Я відразу розсміявся. Сказав, що він красень! Зупинити мене з такої причини! Я ж кажу, у мене хороші стосунки з даішниками. Часом зупиняли мене, щоб дізнатися, як справи. Коли в країні був важкий час, рік 2007-2008-й, міг просто дати їм 40-50 доларів. По-дружньому допомагав хлопцям.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін навіть на тренування з "Золотим м'ячем" їздив, а я міг даішникам 50 доларів дати" - Мілевський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі