середа, 29 вересня 2010 16:58

Блаттер запропонував пропускати трансфери через "павутину"

Блаттер запропонував пропускати трансфери через "павутину"

Президент ФІФА Зепп Блаттер виступив з пропозицією реєструвати трансфери і контракти футболістів за допомогою інтернету.

За словами глави світового футболу, це допоможе викорінити корупцію: обіг тіньового ринку оцінюється в суму близько мільярда доларів.

"Це історичний момент для футболу. Нова система буде обов"язковою для виконання 3500 клубами та 150 країнами. Після того як ми десятиліттями не могли простежити за діяльністю агентів, тепер ми можемо позбутися цього недоліку. Буде простіше відстежити незаконні платежі між клубами та компаніями. Можна буде навіть побачити переходи фіктивних футболістів", - наводить AP слова Блаттера.

"Концепція моніторингу відносно проста. Після договору про трансфер того чи іншого гравця покупець зобов"язаний завантажити в інтернет доказ платежу. У кожного клубу та агента буде свій ідентифікаційний номер. До тих команд, які порушать це правило, будуть застосовуватися жорсткі санкції - штрафи або навіть позбавлення права набувати нових футболістів", - додав глава ФІФА.

Юридичний директор ФІФА Марко Віллінгер також підтримав ідею Блаттера.

"У системі он-лайн ви не зможете обдурити ФІФА. Якщо покупець і продавець не нададуть перелік необхідних документів, то гравець не має права переходити в інший клуб", - говорить Віллінгер.

Від також додав, що всі операції повинні бути завершені до закриття трансферного вікна.

"Це правило дозволить позбутися від ситуації, яка була, наприклад, з переходом Андрія Аршавіна в "Арсенал". Ми тривалий час шукали вихід з цієї бюрократичної ситуації. З п"ятниці кожна команда пройде ідентифікацію в мережі. Нова система дозволить бути більш гладкою і прозорою як для клубів, так і для самих футболістів", - говорить чиновник.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом може бути повернуто правило "золотого" голу, а також не виключається ймовірність повної відміни додаткового часу в разі нічийного результату матчів на вибування.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «Блаттер запропонував пропускати трансфери через "павутину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі