понеділок, 16 липня 2012 16:20

Блаттер запідозрив Німеччину в купівлі права на ЧС-2006

Блаттер запідозрив Німеччину в купівлі права на ЧС-2006
Блаттер наїхав на Німеччину. Фото: ap.com

Президент Міжнародної футбольної федерації (ФІФА) Йозеф Блаттер дав зрозуміти, що при виборі країни-господині чемпіонату світу - 2006 могла мати місце корупція. Той турнір, нагадаємо, проводила Німеччина.

"Коли ми вибирали країну-господарку Чемпіонату світу - 2006, в останній момент хтось раптом вийшов з кімнати. І рахунок голосування замість того, щоб бути 10-10, став 10:9 на користь Німеччини.

Я був радий, що мій голос не був вирішальним. Але хтось же встав і вийшов з кімнати. Можливо, я був занадто наївний. Я нічого не підозрюю. Просто розповів, як все було", - зауважив Блаттер.

У свою чергу відомий німецький футболіст і організатор чемпіонату світу в 2006 році Франц Беккенбауер заявив, що не бачить приводу для підозр у підкупі. Він зазначив, що Блаттер навіть не пам'ятає точних даних: заявка Німеччини виграла тоді з результатом 12:11, а не 10:9. Вирішальним, за словами Беккенбуера, було голосування восьми представників Європи за ФРН.

Генеральний секретар Німецького футбольного союзу Хельмут Зандрок (Helmut Sandrock) припустив, що Блаттер своїм інтерв'ю спробував відвернути увагу від корупційного скандалу в ФІФА. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президент ФІФА Жоао Авеланж виявився замішаний в крупному корупційному скандалі.

За матеріалами Чемпионат.com, Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Блаттер запідозрив Німеччину в купівлі права на ЧС-2006». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі