вівторок, 22 грудня 2015 10:56

Блаттер і Платіні ніколи не зможуть повернутися у футбол - Юханссон

Блаттер і Платіні ніколи не зможуть повернутися у футбол - Юханссон
"Моя правота доведена заднім числом" - Леннарт Юханссон

Колишній глава Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Леннарт Юханссон вважає, що президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер і глава УЄФА Мішель Платіні, які відсторонені від футбольної діяльності на вісім років рішенням арбітражної палати комітету з етики ФІФА, покарані в достатній мірі.

"Цього покарання достатньо. Воно означає, що Блаттер і Платіні вже ніколи не зможуть повернутися. Я не відчуваю почуття, ніби я переміг, але вважаю, що моя правота доведена заднім числом. Все, про що я говорив, і все, за що я боровся, не минуло даремно. Таємниця завжди виходить на поверхню", - наводить Expressen слова Юханссона.

Юханссон, будучи главою УЄФА, був конкурентом Блаттера на виборах президента ФІФА в 1998 році, а в 2007 році шведський функціонер програв на виборах глави УЄФА Платіні.

Арбітражна палата комітету з етики ФІФА 23 листопада відкрила справу стосовно Блаттера і Платіні на підставі доповідей, відправлених комітетом з етики, а 21 грудня відсторонила їх від футболу на вісім років.

Після винесення рішення комітету з етики Блаттер заявив, що ФІФА хотіла віддати право проведення Кубка світу 2022 року США, в цьому випадку корупційні скандали в ФІФА не відбулися б, а керівництво організації не було б відсторонено.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер і Платіні ніколи не зможуть повернутися у футбол - Юханссон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі