четвер, 15 січня 2009 16:31

Батько Олексія Черепанова подав до суду

Батько хокеїста Олексія Черепанова, загиблого 13 жовтня минулого року, подав позов з метою визначити свою частку компенсації, яку повинен виплатити клуб Черепанова "Авангард". Андрій Черепанов знаходиться в розлученні з матір"ю загиблого спортсмена, і долі компенсації батькам визначить суд, повідомляє РІА Новини.

Позов Андрія Черепанова буде розглянутий Куйбишевським районним судом Омська 20 січня. За контрактом Олексія Черепанова з "Авангардом", омський клуб у разі смерті спортсмена повинен протягом трьох місяців виплатити його сім"ї одноразову компенсацію у розмірі 200 відсотків від річного доходу.

За словами прес-секретаря Омського обласного суду Юлії Соколенко, загальна сума компенсації буде названа на засіданні суду. Соколенко додала, що представник "Авангарду" визнав правомірність виплати компенсації і погодився, що частки, які належать батькові і матері Олексія Черепанова, повинен визначити суд.

Олексій Черепанов, якому було 19 років, знепритомнів під час матчу "Авангарду" з "Витязем", який відбувся 13 жовтня 2008 року в підмосковному Чехові. Через декілька годинників він помер в місцевій лікарні. Причиною смерті хокеїста була названа серцева недостатність, викликана гіпертрофією серцевого м"яза.

В ході проведеного прокуратурою розслідування з"ясувалося, що Черепанов застосовував допінг. Ці дані були оприлюдненні 29 грудня. 12 січня у відставку пішов президент "Авангарду" Костянтин Потапов, а незабаром омський клуб повідомив про скасування посади президента. Від виконання своїх обов"язків були відлучені також два лікарі "Авангарду".

Крім того, слідчий комітет прокуратури прийшов до висновку, що Черепанова не вдалося врятувати ще і тому, що під час матчу на стадіоні в Чехові не було машини "швидкої допомоги". Коли лікарі приїхали, то з"ясувалося, що їхні дефібриллятори були розряджені.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Батько Олексія Черепанова подав до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі