четвер, 15 жовтня 2015 21:23

"Бандера - військовий злочинець" - Уткін

"Бандера - військовий злочинець" - Уткін
"Львів я хочу відвідати тому, що там знімався фільм "Три мушкетери" - Уткін

Відомий російський коментатор Василь Уткін розповів, як ставиться до Степана Бандери і чому хоче приїхати до Львова.

Василю В'ячеславовичу, зовсім недавно ви побували в Одесі. Чи важко наважитися на такий вояж у зв'язку з політичними подіями останніх двох років?

"В Одесі я був у своїх близьких друзів. Ні для кого не секрет, що ми дуже тісно дружимо. Мої друзі - актори театру "Квартет І". Вони, наскільки я знаю, практично щороку проводять серпень і початок вересня в Одесі, у себе на батьківщині. Ми просто вчергове зідзвонювались, вони мене завжди кликали і тут я раптом зрозумів: а чому б мені не приїхати? Тим більше, що у Славіка Хаїта було новосілля, а ми розмовляли після новосілля Нонни Гришаєвої - теж чудової одеситки і артистки "Квартету І". Я просто купив квиток і прилетів. От і все. Слава Богу, що життя все ще дозволяє мені, в разі чого, зібратися і приїхати".

Тим не менше, дорога далася вам не без пригод. Чому вас, цитую ваш же твіттер, "посадили біля сортиру"?

"Біля сортиру чи ні - це неважливо. Мене посадили там, де садять всіх, кого саджають. Я вже й не знаю, чи близько там був сортир. Я навіть не пам'ятаю, що я говорив про сортир. Просто так вийшло, що весь літак пройшов, а мене чомусь затримали і півгодини мурижили. Причому я розумію прекрасно, що є свої особливості нашого часу. Тому був здивований, що лише мене одного затримали. І найголовніше, що здивувало: мене 20 хвилин запитували, на що я збираюся жити в Одесі. Хоча у мене був квиток туди і назад проплачений, проплачений готель, але все одно всім хотілося знати, що у мене достатньо грошей на рахунку, щоб прожити два дні в Одесі (Посміхається). Знову-таки, я розумію, що запитання могли бути будь-які, але це запитання було абсолютно ідіотським, звичайно. Я їм казав: в крайньому випадку в готелі є сніданки, повірте - я проживу (Сміється)".

Коли ви востаннє приїжджали до Одеси? Чи змінилось місто за цей час?

"В Одесі побував вдруге в житті. Вперше я був (можу назвати абсолютно точні числа) у дні між півфіналами і фіналом чемпіонату Європи 2012 року. Ми тоді великою бригадою працювали в Києві: з колегою Розановим коментували на каналі "Україна", а мої товариші працювали для нашого каналу. І ось були два вільні дні, ми сіли в мою машину і поперли в Одесу. До речі, прекрасна траса. Провели там два абсолютно незабутні дні. На мій погляд, з того часу Одеса не змінилася. Хоча можу судити досить поверхово: був там один раз два дні і другий раз два дні. Самі розумієте - тут не до глибоких висновків".

Чи вдалося зустріти в Одесі справжніх бандерівців?

"Цілком можливо, але вони ніяк себе не проявили. Знаєте, це якби мене запитали, чи зустрів я там сексуальних маніяків. Я можу вам тільки сказати, що до мене ніхто не докопувався. Але, можливо, вони проходили повз, я не знаю. Взагалі жодних проблем, при тому, що я, ви ж розумієте, людина досить впізнавана, працював на українському телебаченні. У мене було дуже багато розмов на вулицях з абсолютно незнайомими мені людьми. Не виникло жодної проблеми. Жодної! Крім ось тієї, що була на кордоні. Я абсолютно не розумів, через що вона виникла. Гаразд, якби мене підозрювали в чомусь серйозному. Але чому я 20 хвилин мав відповідати, що у мене є засоби для дводенного проживання в Одесі - ось це незрозуміло".

До речі, яке ваше ставлення до Степана Бандери?

"Моє ставлення до Степана Бандери - презирливе. Я вважаю його військовим злочинцем".

Раніше ви планували приїхати до Львова. Цей намір досі в силі?

"У мене є 15-20 міст, в яких я мрію побувати, але конкретних планів у мене немає. Львів я хочу відвідати в першу чергу тому, що там знімався фільм "Три мушкетери". Це фільм мого дитинства. Звичайно, я хочу це коли-небудь зробити. Сподіваюся, вдасться", - сказав Уткін в інтерв'ю "Футбол 24".

Зараз ви читаєте новину «"Бандера - військовий злочинець" - Уткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі