вівторок, 02 жовтня 2007 16:01

Австрієць проїхав з рекордною швидкістю 210 км/год на велосипеді (ВІДЕО)

Новий світовий рекорд швидкості на гірському велосипеді був встановлений на високогірному курорті в Чилі. Австрійський велосипедист Маркус Штокль промчав на двох колесах по схилу курорту Ла Парва зі швидкістю 210 км/год, повідомляє Newsru.

Початок подібним змаганням поклали двоє французів в 1990 році - Ерік Барон і Крістіан Тайлеф. Вони занесли свої імена в книгу рекордів, скочуючись зі сніжних схилів французьких Альп. Майже десять років вони були кращими, поки їм не кинув виклик Маркус Штокль з Кітцбюеля, який в 1999 році скотився в Ліз Арці зі схилу із швидкістю 187 км/год.

Після перемоги Маркус перемкнувся на традиційні спуски в маутінбайці. Заснував свою компанію і створив команду MS Intense Racing для участі в Кубку світу по даунхіллу. Проте коли він дізнався, що старий трек по встановленню рекордів в Ла Парва переобладнали, Штокль відправився до Чилі.

Умови для рекорду були далеко не ідеальними - тепла південноамериканська весна розтопила практично весь сніг на схилах гір, залишивши для катання вузьку смужку між скелями. Але Маркусу це не перешкодило. Після декількох тестових заїздів його швидкість склала 178 км/год. Під час рекордного заїзду оглядове віконце аеродинамічного шолома запітніло, тому Маркусу доводилося по 40 секунд затримувати дихання під час з"їзду по схилу.


Зараз ви читаєте новину «Австрієць проїхав з рекордною швидкістю 210 км/год на велосипеді (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі