середа, 16 вересня 2015 11:30

Арбітр зекономив сили Роналду та партнерам - висновки після гри "Реал" - "Шахтар"

Арбітр зекономив сили Роналду та партнерам  - висновки після гри "Реал" - "Шахтар"
"Реал" розраховував перемогти без надзусиль, але навряд чи досяг свого, якби не допомога від суперника й арбітрів shakhtar.com

Донецький "Шахтар" поступився мадридському "Реалу" в першому матчі Ліги чемпіонів – 0:4. Аналізуємо причини поразки.

1. Цього разу гірники найменше, ніж коли-небудь, заслуговували на поразку з великим рахунком. Відчувалося, що після стартових 30 хвилин "Шахтар" починав вірити у можливість сприятливого результату. "Реал" розраховував перемогти без надзусиль, але навряд чи досяг свого, якби не допомога від суперника й арбітрів.

А ще – голкіпер П'ятов мандражував і припускався грубих помилок. Особливо прикрим був перший м'яч. Також Андрій помилився у ситуації із четвертим голом, відбивши м'яч просто перед собою.

2. Даріо Срна мав можливість переконатися, що ніяке порушення не минає даремно. Кілька років тому у матчі з "Кривбасом" Даріо підставив руку під м'яч, що летів у порожні ворота. Суддя Ігор Іщенко вдав, що не побачив очевидного порушення й продовжив гру. Оператор на "Донбас-Арені" "засоромився" й не став повторювати цей епізод. І ось тепер прийшло покарання. Найгірше, що після цього пенальті долю матчу було вирішено.

3. Луческу мав рацію, коли говорив про різне тлумачення правил щодо великих клубів і команд-середнячків. Перша жовта картка Степаненка виглядала би справедливою, якби суддя аналогічним чином карав і гравців "галактікос". Однак для мадридців він обмежувався усним зауваженням. Причому робив це настільки очевидно, що має всі шанси згадувати цей матч, як свій останній у Лізі чемпіонів. "Реал" виграв би і без допомоги судді, але для цього мадридцям довелося би заграти в повну силу. Однак арбітр вирішив зекономити сили Роналду і компанії й позбавити видовища глядачів.

4. Донецькі бразильці ніяк не навчаться тримати удар. Після перших невдач забувають установку, зовсім не відбирають м'яч й імітують боротьбу на полі. Хлопці дивним чином змінюються на краще, варто їм перейти до більш іменитих клубів. Фернандіньйо у Манчестері бився від першої до останньої хвилини. Поза сумнівом так само гратимуть сьогодні Вілліан і Дуглас Коста.

5. Незаслужений розгром може додати спортивної злості гірникам у майбутніх матчах. Хоча би у наступному проти "Парі Сен-Жермен". Зрештою, ще нічого не втрачено й перемога над французами відкриє великі перспективи в боротьбі за другу путівку до 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Арбітр зекономив сили Роналду та партнерам - висновки після гри "Реал" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі