пʼятниця, 14 серпня 2009 14:28

Анна Безсонова покаже дві нові вправи

Автор: lnx.ukraine-rg.com
 

Сьогодні, 14 серпня, у Києві стартував етап Кубка світу з художньої гімнастики. Україна вже має досвід проведення турнірів такого рангу - у 2007 та 2008 роках у столиці збиралися найкращі художниці світу. Змагання триватимуть з 14 по 16 серпня. Вартість квитків, як відзначили організатори, чисто символічна – 5 гривень у перший день змагань, на вихідні пропуски у палац Спорту коштуватимуть - 10-20 гривень. Перший Національний вестиме пряму трансляцію змагань.

Київський етап став наймасштабнішим з попередніх п"яти проведених Францією, Угорщиною, Португалією, Словенією та Італією. У столицю України з"їхалися учасниці з 29 країн світу. Турнір можна назвати генеральною репетицією перед чемпіонатом світу з художньої гімнастики, який пройде в Японії з 6 по 13 вересня.

Україну на "домашньому" етапі представлятимуть Анна Безсонова, Аліна Максименко, Анна Різатдінова та Дар"я Кушнірова. В юніорській програмі виступатимуть тезки Вікторія Мазур та Шинкаренко. Боротимуться за медалі українські гімнастики і у групових вправах.

Як відзначила Альбіна та Ірина Дерюгіни збірна України переживає зміну поколінь. Поряд з досвідченою Безсоновою виступають три молоді та перспективні гімнастки. Анна ж пообіцяла показати дві нові вправи – зі скакалкою та обручем.

Спеціально для цього турніру виготовили новий перехідний кубок та медалі.

Аліна Максименко – учасниця Олімпійських ігор, призер етапів серії Гран-Прі 2009

- Ми дуже активно готувалися до цього етапу, оскільки потім їдемо на чемпіонат світу. Перед стартом всі хвилюються, але працюємо над тим, щоб показати гарний результат. Ми хочемо виправдати довіру наших тренерів, які багато з нами працюють. Сподіваюся у нас все вийде на цих змаганнях.

- Рідні стіни додають впевненості?

- Думаю, нам буде трохи легше виступати вдома, ніж на інших турнірах. Нас будуть підтримувати вболівальники. Хоча невеличке хвилювання також присутнє, адже хочеться показати максимальний результат.

- Будете боротися за медалі?

- На даний момент Анна Безсонова – найкраща гімнастка світу, тому всі медалі будуть у неї. Хотілося б розраховувати на призове місце, але моя головна мета – показати все, чого мене навчили тренери. Я тільки починаю працювати в індивідуальній програмі, тому буду старатися не підводити тренерський колектив.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Анна Безсонова покаже дві нові вправи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі