неділя, 11 липня 2021 06:11

Англія програла Італії в серії пенальті

Англія програла Італії в серії пенальті
Матч 1/4 фіналу Євро-2012 Італія - Англія. Воротар збірної Англії Джо Харт вступив в жорстке єдиноборством з італійським нападником Маріо Балотеллі. Фото: Reuters

Сьогодні відбудеться фінал Євро-2020. Зустрінуться збірні Англії і Італії.

Один з найбільш пам'ятних матчів в останній історії збірна Англії зіграла зі збірною Італії на Євро-2012 в Києві. Основний час закінчився внічию - 0:0. У серії пенальті сильнішими виявилися італійці - 4:2.

Італійці володіли ініціативою протягом усього чвертьфінального поєдинку Євро-2012 зі збірною Англії, яка здорово оборонялася і зуміла зберегти свої ворота на замку.

Дебют залишився за італійцями, які могли вийти вперед вже на четвертій хвилині. Даніеле Де Россі наважився на удар зовнішньою стороною стопи метрів з 25. М'яч полетів по дуже дивній траєкторії, і відчайдушний кидок Джо Харта вже нічого не вирішував, проте снаряд врізався в штангу.

Гра йшла на зустрічних курсах, і наступним в центрі уваги опинився Руні - він в падінні замикав головою подачу Джонсона, але в протиборстві з Абате не зумів влучити у ворота.

В середині тайму цілком міг відзначитися Маріо Балотеллі. Піймавши захисників збірної Англії на невдалу спробу створити штучний офсайд, він втік на рандеву з Хартом, але Джон Террі встиг повернутися назад і блокував постріл форварда "Манчестер Сіті". Схибив Балотеллі і на 32-й хвилині, коли отримав шикарну передачу від Антоніо Кассано.

Відповідь збірної Англії вийшов дуже небезпечною: з пасу Руні, здавалося би, напевно бив Велбек - над поперечиною.

Початок другої 45-хвилинки також вийшов видовищним. Обидві команди намагалися знайти пролом в обороні опонента, і перший небезпечний момент випав на долю Де Россі, який примудрився не влучити у ворота метрів з п'яти. Потім збірної Англії знову відверто пощастило. Балотеллі бив упритул і потрапив прямо в Харта, а першим опинився на відскоку Рікардо Монтоліво, який запустив м'яч вище воріт.

Ініціатива явно була у "Скуадри адзурри", на половині поля якої все частіше стали з'являтися вільні зони. Британці вичікували шанс для контрвипаду, але його все не було. Ходжсон спробував освіжити напад, випустивши на поле Енді Керролла і Тео Волкотта. Майже відразу ж шанс відкрити рахунок змарнував Ешлі Янг, із забійної позиції пробив "по горобцях".

У додатковий час картина на полі суттєво не змінилася - обидві команди в першу чергу думали про оборону власних воріт, сподіваючись, що саме на їхньому боці буде удача, якщо справа дійде до серії 11-метрових.

Путівка в півфінал розігрувалася в серії 11-метрових, і англійці знову довели, що в цьому компоненті їм традиційно не щастить. Янг з "точки" пробив в поперечину, удар Ешлі Коула відбив Буффон. Вирішальним став постріл Діаманті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англія вийшла у фінал Євро

Фінал Євро-2020 відбудеться сьогодні в Лондоні на стадіоні "Вемблі". Судитиме гру арбітр Бйорн Куйперс. Для Англії це буде перший в історії фінал Євро.

Зараз ви читаєте новину «Англія програла Італії в серії пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі