вівторок, 12 листопада 2013 18:26

"Як можна ходити в аптеку без рецепта?" - Фоменко

"Як можна ходити в аптеку без рецепта?" - Фоменко
Фоменко не ходить до аптеки без рецепту. Фото: ffu.org.ua

Національна збірна України розпочала підготовку до матчів плей-офф з командою Франції. Сьогодні тренер синьо-жовтих Михайло Фоменко зустрівся з пресою. Журналісти намагалися спровокувати наставника на якусь обіцянку у разі виходу на ЧС-2014 (зголити вуса чи пофарбувати волосся).

"Мій вік не дозволяє давати такі обіцянки, - з посмішкою каже Михайло Іванович. - Ми всі розуміємо, які матчі на нас чекають. Думаю, суперник також серйозно налаштовується на це протистояння. Це вже не груповий етап. Ми змагаємося за єдину путівку на чемпіонат світу. Невдачі у попередніх плей-офф? Щоб визначити їх причини, треба було бути учасником цих поєдинків. Ми стараємося взагалі про них не думати. Ми дивимося не у минуле, а у майбутнє".

Вчора четверо футболістів не тренувалися.

"Їх прізвища я не називатиму. У кількох гравців були мікротравми. Але сьогодні всі займаються у загальній групі. Що стосується дебютного виклику Сидорчука, то будемо знайомитися з гравцем. Макаренко? Ми слідкуємо за ним. Робили це навіть коли він грав не у "Динамо", а в оренді. Загалом усі перспективні хлопці під нашим наглядом. Воронін? Не варто зараз міняти мікроклімат збірної, адже він будується не за одну годину. А в майбутньому все можливо. Те ж саме стосується Мілевського", - сказав Фоменко.

Тренерський штаб переглянув десять матчів збірної Франції.

"Сьогодні ми з футболістами переглянули відеонарізку матчів французів проти Іспанії (1:1) та білорусів (4:2). Загалом, тренерський штаб переглянув з десяток матчів суперника", - зазначив Михайло Іванович.

Французький журналіст поцікавився, проти кого Фоменко хоче грати — проти Жиру чи проти Бензема.

"Ми б хотіли грати проти другого складу збірної Франції. У суперника досить багато сильних гравців, особливо — атакувального плану. У мої часи гравця не було стільки сильних французьких футболістів. Тільки зараз в Англії грає 12 французів. Чи є в мене рецепт на плей-офф? А як можна без рецепту ходити в аптеку?", - сміється Фоменко.

Десять гравців збірної України висять на карточках.

"Це футбол. Багато залежить від психології гравця. Керувати цим процесом дуже важко. Не так просто боротися з емоціями. Якщо будемо втрачати футболістів, доведеться шукати їм заміну". - зазначив тренер.

Прес-конференція завершилась оплесками журналістів.

Зараз ви читаєте новину «"Як можна ходити в аптеку без рецепта?" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі