четвер, 24 травня 2018 20:11

Як "Ліверпуль" та "Реал" дісталися фіналу Ліги чемпіонів

Як "Ліверпуль" та "Реал" дісталися фіналу Ліги чемпіонів
"Реал" не без проблем пробився до фіналу ЛЧ. Фото: Reuters

У суботу, 26 травня, у Києві відбудеться фінал Ліги чемпіонів між "Ліверпулем" і "Реалом". Gazeta.ua пропонує пригадати шлях суперників до вирішального матчу.

"Ліверпуль" не мав серйозних проблем на груповій стадії, вийшов у плей-оф з першого місця, залишивши позаду "Севілью", "Спартак" та "Марібор".

1/8 фінала команда Юргена Клоппа подолала легко, вирішивши питання уже в першому матчі з "Порту" - 5:0 (хет-триком відзначився Мане, ще по голу в активі Фірміно і Салаха). Повторна гра не мала особливого значення і завершилася сухою нічиєю (0:0).

Складнішою для ліверпульців виявилася стадія чвертьфіналу, де в суперники дістався один з фаворитів нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів - "Манчестер Сіті" Пепа Гвардіоли. У першому матчі "Ліверпуль" заслужено переміг, не дозволивши землякам зробити жодного удару в площину воріт.

Повторна гра вийшла вкрай емоціональною: арбітр до перерви не зарахував чистий гол "Манчестер Сіті", коли підопічні Гвардіоли завдяки голу Габріеля Жезуса на 2-й хвилині вели в рахунку 1:0. Після цього в іспанського наставника не витримали нерви, він висловив рефері все, що про нього думає і був вилучений з лави запасних. Другий тайм манчестерці провели без настрою і "Ліверпуль" зумів вирвати перемогу - 2:1 (забивали Салах і Фірміно).

У півфіналі "Червоним" дістався, мабуть, найслабший суперник - "Рома", яка несподівано вибила з боротьби за трофей "Барселону". У першому матчі англійці 80 хвилин відверто "розривали" суперника, забивши 5 м'ячів (по дублю оформили Салах і Фірміно, ще один гол провів Мане). Але в заключну 10- хвилинку чи то втомилися, чи втратили мотивацію, але примудрилися двічі пропустити (Джеко і Наїнгголан з пенальті).

У Римі "Ліверпуль" також не показав своєї найкращої гри, поступившись - 2:4 (за "Рому" забили Джеко, двічі Наїнгголан, один гол з пенальті, і Мілнер у свої ворота, за ліверпульців - Мане і Вейналдум). Очевидно, перемога в першому матчі трохи розслабила англійців.

Що стосується "Реала", то він задовольнився другим місцем у групі, пропустивши вперед "Тоттенгем" (третє і четверте місце посіли дортмундська "Боруссія" та АПОЕЛ).

В 1/8 фіналу мадридці потрапили на грізний "ПСЖ", однак зуміли перемогти і дома - 3:1 (дубль в активі Роналду, один гол з пенальті, і один гол Марсело, за французів забив Рабьо), і на виїзді - 2:1 (за "Реал" по голу провели Роналду і Каземіро, за "ПСЖ" - Кавані).

У чвертьфіналі "Вершкових" чекав іспит "Ювентусом". Перемога в першому матчі в Турині - 3:0 (дубль оформив Роналду і гол Марсело), здавалося, зняла всі питання щодо переможця протистояння. Однак у Мадриді італійці були дуже близькі до створення сенсації, за 90 хвилин ігрового часу відігравши в іспанців фору у три м'ячі (дубль Манджукічі ігол Матюїді). Однак у компенсований час арбітр вирішив призначити 11-метровий, який викликав багато суперечок, особливо, в Італії, і Роналду на 90+7-й хвилині вивів "Реал" у півфінал.

Дуель в 1/2 фіналу також вийшов драматичним. У Німеччині "Реал" здобув вольову перемогу (на гол Кімміха мадридці відповіли двома голами Марсело та Асенсіо).

В Іспанії "Баварія" кардинально змінилася, мюнхенці були шалено націлені на чужі ворота, зуміли двічі засмутити суперника завдяки голам Кімміха і Хамеса Родрігеса. Однак Бензема, якого критикували протягом усього сезону, несподівано "вистрілив" і допоміг "Реалу" оформити путівку до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка красуня, а заробляє як добре": як Київ готується до фіналу Ліги чемпіонів

Фінальний матч між "Ліверпулем" та "Реалом" відбудеться на НСК "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «Як "Ліверпуль" та "Реал" дісталися фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі