неділя, 23 березня 2014 11:55

"Я живу у Севастополі, але не збираюся ставати громадянином Росії" - тренер

"Я живу у Севастополі, але не збираюся ставати громадянином Росії" - тренер
Сергій Пучков fcmetalurg.com

Колишній тренер запорізького "Металурга" Сергій Пучков прокоментував ситуацію, що склалася щодо "Таврії" і "Севастополя", а також заявив, що не збирається ставати громадянином Росії, навіть якщо Крим буде визнаний російською територією.

"Перспективи кримських клубів, або якщо точніше виразиться їх майбутнє в ситуації, що склалася, швидше за все, визначать органи ФІФА та УЄФА. Зараз все залежить від них. А не від тих людей, які дуже далекі від футболу, але вже вирішили долю, насамперед, "Севастополя" і "Таврії".

У нас є грамотні фахівці, у тій же Федерації футболу, які висловили свою точку зору з цього приводу. І я вважаю, що нинішній чемпіонат України клуби Криму повинні дограти.

Що буде далі, навряд чи хтось може сказати конкретно. Принаймні, якщо "Севастополь" і "Таврія" не хочуть, щоб їх спіткала доля абхазьких і осетинських команд повинні дотримуватися букви закону. Інакше у них буде своя першість - чемпіонат Криму.

Якби в командах були одні українці, було б простіше. А іноземці турбуються за своє життя і їм не просто пояснити, що нічого з ними не станеться. Це суто моя думка, що дані рішення приймалися, враховуючи думки легіонерів.

Думаю, всі бояться одного, провокацій. Клуби між собою домовилися, вболівальники теж, тому з їхнього боку проблеми виникнути не повинно. І я не розумію, коли починають лякати бандерівцями, фашистами. Якщо я українець, то що, я бандерівець?

Нинішній чемпіонат "Севастополь" і "Таврія" повинні дограти, а далі вже дотримуватися букви закону. Дозволять їм грати в чемпіонаті Росії, значить, будуть грати . Інша справа з чого їм доведеться починати? Цілком можливо, що з першої або другої ліги. Хоча і про це говорити я б не поспішав, так як доля самого Криму ще неясна.

Та й у самих команд можуть виникнути багато складнощів. Існує ліміт, тому потрібно, щоб у команді були росіяни. А хлопці зараз мають українське громадянство. Чи захочуть вони всі стати громадянами Росії? Сумніваюся. Наприклад, я живу в Севастополі. Мені тут подобається, але я не збираюся ставати громадянином Росії, я хочу бути громадянином України. І таких як я дуже багато", - сказав Пучков.

Зараз ви читаєте новину «"Я живу у Севастополі, але не збираюся ставати громадянином Росії" - тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі