понеділок, 22 лютого 2016 15:52

"Я з батьками спілкуюся мовою жестів, інакше - ніяк" - Хачеріді

"Я з батьками спілкуюся мовою жестів, інакше - ніяк" - Хачеріді
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Ключовий захисник "Динамо" Євген Хачеріді володіє мовою жестів. Але вивчити її змусили не надто радісні сімейні обставини. Які - футболіст розповів у інтерв'ю клубному журналу біло-синіх.

"Мої батьки з порушеннями слуху: батько зовсім не чує і не говорить, а мама чує, якщо спілкуватися дуже голосно, також може говорити сама. Я звик з ними спілкуватися на мові жестів, інакше - ніяк. Є спеціальна книга - алфавіт, по ній і вивчив, знаю всі слова, літери. Звичайній людині, напевно, цим було б складніше опанувати. Два або три роки тому на нашу гру в Запоріжжі приїжджав мій батько, ми спілкувалися з ним після матчу, нічого особливого", - говорить Євген.

"У них є багато глухонімих друзів і знайомих або тих, які мають подібні недоліки, я можу поспілкуватися з ними. Ось нещодавно знову грали в Запоріжжі, вже йшов до машини, коли до мене підійшла людина і попросила сфотографуватися, показавши це на пальцях. Мені це потрібно, і для мене це нормально", - резюмує він.

Відзначимо, що це вже не перший подібний випадок у історії київського клубу. В знаменитого динамівського захисника Анатолія Дем'яненка батьки глухонімі. В обох недуга набута - як наслідок нещасного випадку в матері і як ускладнення хвороби в батька.

Зараз ви читаєте новину «"Я з батьками спілкуюся мовою жестів, інакше - ніяк" - Хачеріді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі