понеділок, 19 жовтня 2015 18:20

"Я просто приїхав подивитися, куди нас поселять" - Моурінью

"Я просто приїхав подивитися, куди нас поселять" - Моурінью
Моурінью: "Команд, схожих на" Динамо ", в АПЛ немає". Фото: eurosport.ru

Наставник "Челсі" Жозе Моурінью поспілкувався з представниками ЗМІ напередодні матчу групового раунду Ліги Чемпіонів проти київського "Динамо". Перед початком спілкування тренер вибачився за п'ятнадцятихвилинне запізнення. Причина банальна - пробки на київських дорогах.

- Що для вас важливіше змінити в "Челсі" - психологію, тактику, щось інше?

- Для мене на першому місці - результат. Потрібно набирати очки в Прем'єр-лізі, щоб поліпшити становище і в Лізі Чемпіонів, щоб вийти з групи.

- Чи зможуть зіграти Ремі та Педро?

- Ні, в них травми, ми не будемо ризикувати їхнім здоров'ям. На їхні позиції є інші виконавці.

- Ви нещодавно виграли 200-й матч "Челсі" в якості тренера команди. Пам'ятайте найбільш значущі? І що думаєте про 300-ту, 400-ту ігри?

- Я не знав про це, мені сказали вже після гри. Пам'ятаю перший проти "МЮ", яку виграли і останню проти "Астон Вілли". 300-400-а гра. Не будемо загадувати далеко вперед. Завтра постараюся виграти 201-ю.

- Ви були минулого тижня на матчі Україна - Іспанія, розкажіть навіщо і що думаєте про Андрія Ярмоленка?

- Справа в тому, що мої гравці роз'їхалися по збірних і в мене не було роботи. Я просто вирішив подивитися, як мої гравці виглядатимуть у збірній. Мої асистенти роз'їхалися по іншим командам. Крім того, мені цікаво було подивитися, як далеко наш готель від стадіону, де нас поселили. Адже до цього ми грали на стадіоні ім. Лобановського.

Що стосується Ярмоленко, у мене немає часу говорити про гравців супротивника. Скажу погано - у них буде додаткова мотивація, скажу добре - теж буде додаткова мотивація. У нас же достатньо хороших гравців - Вілліан, Траоре, Педро. І я не хочу напередодні гри давати привід любителям пліток розпускати різного роду чутки.

- У якому стані зараз Азар і яка його роль у "Челсі"?

- Стан його стає кращий. Це один з найбільш значущих гравців команди, який допоміг нам виграти чемпіонство. Чи буде він завтра грати - поки не знаю, як і всі інші гравці.

- З'явилася інформація, що "Челсі" може залишити Фалькао. Як ви її прокоментуєте?

- Я не знаю, по-перше, наскільки інформація правдива. Я з ним розмовляю щодня, він мені нічого подібного не говорив. Дивуюся, що журналісти знають про моїх гравців більше, ніж я.

- Чи обговорювали з Мірчею Луческу інформацію про гравців "Динамо" і чи дивилися гру команд в п'ятницю?

- Мені сюди запросив Сергій Палкін, а не Луческу. Саме з Палкіним разом я був на стадіоні. Гру "Динамо" - "Шахтар" я бачив, також як і інші ігри "Динамо". Отримав достатньо інформації по ній.

- "Челсі" невдало почав грати в АПЛ, ви змінювали склад і почали змінюватися результати. Будете й надалі займатися ротацією складу?

- Ми виходимо на гру і думаємо, як її виграти, а не про те, що було в попередніх. Нас найменше займає думка про те, наскільки ми відстаємо від лідера.

- В англійський Прем'єр-лізі є команди, схожі на київське "Динамо"?

- Ні. Це абсолютно інша культура футболу. Не кажу, що якась із них найкраща. Просто вони різні.

- Ви вже встигли поспілкуватися з Антунешем та Велозу?

- Ні, я з ними не спілкувався, але стежу за ними. Я добрий португалець і стежу за всіма земляками, хто виступає за кордоном. Якщо Антунеша не запрошують до збірної, значить в команді велика конкуренція на його позицію.

Нагадаємо, матч "Динамо" - "Челсі" відбудеться 20 жовтня на НСК "Олімпійський". Початок о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Я просто приїхав подивитися, куди нас поселять" - Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі