пʼятниця, 24 березня 2017 20:02

Я б виставив Бесєдіна у старті: експерти про матч Хорватія - Україна

Сьогодні збірна України зіграє у Загребі матч кваліфікації Кубка світу-2018 проти Хорватії. Напередодні команди провели свої передматчеві тренування на стадіоні "Максимір".

Журналіст хорватського телеканалу NOVA TV Саша Лугоніч розповів про своє бачення стартового складу своєї збірної.

Хорватія: Субашич — Піваріч, Віда, Мітровіч, Єдвай — Бадель, Модріч — Манджукіч (П'яца), Ракітіч, Брозовіч — Калініч (Манджукіч)

 

"У воротареві та лінії захисту я впевнений на 100%, - каже Саша. - Відсутність Ведрана Чорлуки, Шиме Всралько (травми) та Івана Перішича (дискваліфікація) — це великі втрати для нас. Чорлука — це найкращий наш захисник. Він досвідчений і має світлу голову, керує всім захистом. Його зв'язка з Відою творить дуже сильний дует у центрі захисту. Ці двоє футболістів доповнюють один одного.

Також немає сумніву у тому, що в матчі зіграють Ракітіч та Модріч. Це наші молоді і поки невідомі гравці", - жартує журналіст. Обидва грають в іспанських грандах - "Барселоні" та "Реалу" відповідно.

Хорват вважає, що на вістрі атаки вийде колишній форвард "Дніпра" і теперішній гравець "Фіорентини" Нікола Калініч.

"Він дуже ефективний у цьому сезоні. Вже забив 19 м'ячів. Відзначився в останніх двох матчах за свій клуб. Зараз він у хорошій формі. Правда, можливий варіант, що в атаці гратиме Маріо Манджукіч, а місце на фланзі займе П'яца.

Зрозуміло, що Хорватія — це фаворит матчу. Наша команда сильніша від збірної України, але повірте, ніхто тут не чекає легкої прогулянки. Буде дуже важко".

Інший хорватський журналіст прогнозує перемогу своєї збірної з рахунком 2:1.

Головний редактор "Динамоманії" Євген Сідаш вважає, що Андрій Шевченко міг би довірити місце у стартовому складі нападнику "Динамо" Артему Бєседіну.

"Збірній України буде дуже важко, адже ми граємо проти топ-команди, - каже Євген. - У нас є хороший досвід матчів з хорватами, коли ми грали внічию 2:2 і є негативний досвід, коли ми програли з рахунком 0:4. До речі, Шевченко тоді був на полі. Шанси в нас є. Збірна України — це непогана команда. А у збірної Хорватії серйозні кадрові проблеми.

Щодо нашого складу на гру, то волів би бачити центральним півзахисником Сидорчука, але думаю, що буде Малишев або Ротань. Під нападником Шевченко поставить Коваленка. Цікава ситуація із нападником. Я б поставив Бесєдіна. Чому? Він хоч і без досвіду, але зараз він перебуває у найкращій формі і регулярно забиває.

Але прогнозую у старті Кравця. Можна зробити компромісний варіант — Кравець виходить у старті і втомлює захисників, а потім випустити Бесєдіна, який має хист до силової боротьби. Хоча є ризик, що Віда його розкусить.

Також важливо буде своєчасно робити заміни у матчі. Хотів би по ходу матчу побачити Циганкова. Із третьою заміною Шевченко розбереться".

Одна з провідних хорватських газет подає такі варіанти стартових складів на гру.

 
Хорвати не сумніваються у перемозі своєї збірної. Працівник обмінника розповів, що після роботи збирається на матч. Прогнозує перемогу своєї команди - 3:0. А головна перевага на його думку полягає у гравцях.
"У нас є Модріч і Ракітіч. А у вас більше немає такого форварда, як Шевченко", - каже чоловік.

Матч Хорватія — Україна відбудеться сьогодні о 21:45 за київським часом у Загребі на стадіоні "Максимір". Наш сайт проведе текстову он-лайн трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Я б виставив Бесєдіна у старті: експерти про матч Хорватія - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі